Quantcast

Ministras ir medikų atstovai susitinka tartis dėl algų kėlimo

  • Teksto dydis:

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga ir medikų atstovai trečiadienį susitinka tartis, kaip kelti gydytojų algas.

Į susitikimą trečiadienio popietę kviečiamas Lietuvos gydytojų sąjungos prezidentas Liutauras Labanauskas ir naujai susikūrusio judėjimo – Lietuvos medikų sąjūdžio – atstovai.

Antradienį ministras žurnalistams sakė besitikintis, kad su medikais pavyks susitarti ir bus išvengta streikų.

Lietuvos gydytojų sąjungos prezidentas BNS yra sakęs, kad Vyriausybei pateikti reikalavimai dėl sveikatos sistemos darbuotojų darbo užmokesčio fondo didinimo po 15 procentų 2018-2020 metais. Jis taip pat sakė, kad neišsprendus šio ginčo būtų skelbiamas streikas.

Tuo metu Lietuvos medikų sąjūdžiu prisistatantis judėjimas sekmadienį internete paskelbė peticiją su reikalavimu nedelsiant didinti visų sveikatos priežiūros sistemos darbuotojų, įskaitant ir gydytojus rezidentus, atlyginimus 30 proc., per artimiausius metus – dar 50 proc., o iki 2020 metų jis turėtų pasiekti vidutinį Europos Sąjungos šalių gydytojų atlyginimą.

A. Veryga sakė, kad kitąmet medikų atlyginimai bus didinami PSDF rezervo lėšomis, tam ketinama skirti ne mažiau kaip 50 proc. rezervo lėšų. Anot jo, medikų algos turėtų didėti nuo liepos ir jos galėtų augti ne mažiau kaip 15 procentų.

Ministras antradienį kalbėdamas su žurnalistais priminė, kad šiemet liepą gydytojams keltas darbo užmokestis vidutiniškai 8 procentais. Kad būtų išlaikytas šis didinimas, kitąmet papildomai tam jau numatyta 50 mln. eurų.

Sveikatos apsaugos ministerijos skelbtais duomenimis, praėjusiais metais vidutinis mėnesinis gydytojų darbo užmokestis etatui Lietuvoje siekė apie 1368 eurus, slaugytojų – 689 eurus, neatskaičius mokesčių. 2017 metais pirmo pusmečio duomenimis, vidutinis gydytojų mėnesio darbo užmokestis siekė apie 1500 eurus, slaugytojų – 752 eurus, neatskaičius mokesčių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Medikė

Medikė portretas
Na iš kur traukiate tooookius atlyginimų vidurkius? Kauno poliklinika, slaugytojos atlyginimas už etatą- 402 eurai. Prieš mokesčius.......

Ramunas Aranauskas

Ramunas Aranauskas portretas
Ledai pajudejo ponai..Lietuvos Daktaru sajudis streiko metu reikalaus padidinti nuo 30 iki 130 procentu gydytojams, slaugytojoms ir sanitarams algas, SAM Ministras siulo sveikatos draudimo ymokas didinti ir apmokestinti valdininku zalingus yprocius...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių