Quantcast

Ministras dar neapsisprendė dėl draudimų rūkaliams

„Valstiečiui“ Mindaugui Puidokui pasiūlius išplėsti vietas, kuriose būtų draudžiama rūkyti, sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga teigia nenorintis stoti nė į vieną pusę. Anot jo, prieš nustatant atstumus ar vietas, kur būtų draudžiama rūkyti, reikia atlikti detalesnę analizę.

Paklaustas, ar palaiko M. Puidoko, ar su juo nesutinkančio premjero Sauliaus Skvernelio poziciją, ministras tikino, kad nestoja nė į vieną pusę.

„Aš iš tikrųjų norėčiau likti nei vienoje, nei kitoje pusėje“, - ketvirtadienį „Žinių radijui“ sakė A. Veryga.

Anot jo, žmonės turi prigimtinę teisę į sveikatą ir neturi būti verčiami kvėpuoti cigarečių dūmais, tačiau, pasak jo, kokiais atstumais reikėtų neleisti rūkyti nuo mokyklų, barų ar kitų viešųjų vietų, jis nežino, nes tam reikia analizės.

„Reikėtų pasižiūrėti gerąsias šalių praktikas, kokie atstumai nustatomi, nustatyti medžiagų koncentracijas ir pasižiūrėti, kokio to atstumo iš tikro reikia“, - teigia ministras.

Lietuva yra sąmoninga šalis ir kiek aš stebiu suaugusius žmones, labai retai man tenka matyti, kad tėvai ar mama rūkytų šalia vaiko.

Kita vertus, pasak jo, Lietuvos gyventojai yra sąmoningi ir rūkantieji pasitraukia nuo nerūkančiųjų, tad neaišku, ar problema apskritai egzistuoja.

„Lietuva yra sąmoninga šalis ir kiek aš stebiu suaugusius žmones, labai retai man tenka matyti, kad tėvai ar mama rūkytų šalia vaiko. Paprastai net ir suaugusiųjų kompanijoje rūkorius pasitraukia į šalį“, - sakė jis.

Premjeras S. Skvernelis trečiadienį pareiškė nesutinkantis su M. Puidoko siūlymu drausti tam tikrais atstumais rūkyti šalia barų, švietimo įstaigų. Anot jo, tokį draudimą būtų labai sudėtinga reguliuoti.

Valstiečių ir žaliųjų sąjungai priklausantis Seimo narys M. Puidokas įregistravo pataisą, kuria siūloma stipriai apriboti rūkymo galimybes viešose vietose. Projekte numatyta drausti rūkyti arčiau nei dešimties metrų atstumu nuo kavinių, barų, klubų ir t. t.

Taip pat, pagal šį projektą, rūkimas būtų draudžiamas ir arčiau nei 100 metrų nuo vaikų žaidimų aikštelių, patalpų, kur vyksta sporto renginiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zenonas Priekuliškis

Zenonas Priekuliškis portretas
Manyčiau per griežtai užsimota. Paprasčiausiai tai galima daryti per spaudą, smerkimu, o ne draudimu ir per laiką žmonės tobulėtų. Prie laiptinės įsigudrino dvi jaunmamytės pastoviai parūkyti, praeiti pro dezinfekcinį "gaiviklį". Priklijuosiu lipduką su kiaulės snukiu ir cigarete snukyje, manau susipras. Mažinkim draudimą-tai represinė priemonė, daugiau auklėkim?

Pasiūlymas

Pasiūlymas portretas
Pasiūlymas ministrą perkelti gyventi 500km spinduliu nuo Lietuvos ribų:))

grieztai

grieztai portretas
viesoje vietoje uzdrausti rukyti, suizulejo visai rukaliai. Stotelese stovi po stogine ir ruko , nenesa smegenys kad smardina kitiems.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių