Quantcast

Ministras: apie ES finansų ministro pareigybės sukūrimą kalbėti per anksti

Finansų ministras Vilius Šapoka sako, kad šiuo metu kalbėti apie Europos Sąjungos (ES) finansų ministro pareigybės įsteigimą yra per anksti, pirmiau reikia susitelkti į neišspręstus darbus.

Tai jis sakė praėjus kelioms valandoms po to, kai tokią idėją skaitydamas metinį pranešimą Strasbūre iškėlė Europos Komisijos pirmininkas Jeanas-Claude‘as Junckeris (Žanas-Klodas Junkeris).

„Esu įsitikinęs, kad šiuo metu nėra postų dalybos svarbiausias klausimas. Finansų srityje yra eilė didelių projektų. Tai bankų sąjungos ir kapitalo rinkos sąjungos sukūrimai ir, žinoma, pinigų sąjungos gilinimas. Visose srityse yra daug numatytų, bet nenuveiktų darbų. Manau, kad reikia pirmiausia koncentruotis į juos“, - BNS sakė V.Šapoka.

Anot jo, Lietuva poziciją šiuo klausimų suformuos, kai pasiūlymas bus pateiktas oficialiai.

„Ateityje įvairius tokius variantus svarstyti tikrai galima. Aš manau, kadangi tai ateities klausimas, tai tuomet formuosime savo poziciją“, - tvirtino finansų ministras.

J.C.Junckeris siūlo, kad naujoji pareigybė apjungtų ES komisaro ir Euro grupės pirmininko vaidmenis. Tai būtų didelis žingsnis link gilesnės euro zonos integracijos. EK vadovas siūlo, kad ministras rūpintųsi ne tik euro zonos, bet visos ES ekonomikos ir finansų reikalais.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių