Quantcast

Ministerijos pasiūlymas turėtų patikti prezidentų našliams, tačiau yra vienas „bet“

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija pasiūlė sudaryti galimybę prezidentų našliams arba našlėms suteikti būstą, susiejant šią privilegiją su šalies vadovo sutuoktinio ar sutuoktinės statusu.

Tai žymi pirmuosius Vyriausybės žingsnius vykdant pernai priimtą Konstitucinio Teismo nutarimą, kad iki tol egzistavusi galimybė gauti būstą prezidento našliams yra neteisėta privilegija dėl asmens socialinės padėties.

Siūlydama naują teisinį reguliavimą ministerija pabrėžia prezidento sutuoktinio statuso svarbą ir siūlo būstą šalies vadovo našliui suteikti, jeigu jis sutuoktinio funkcijas vykdė ne mažiau kaip trejus metus.

Pagal siūlymą, našliui būstas būtų suteikiamas panaudos pagrindais.

„Nustatant reikalavimą valstybiniame ir (ar) diplomatiniame protokole nustatytas Respublikos prezidento sutuoktinio funkcijas vykdyti ne trumpiau kaip 3 metus, užtikrinama, kad Respublikos Prezidento sutuoktinio indėlis, vykdant minėtas pareigas, būtų pakankamai svarus“, – rašoma siūlomų įstatymų pataisų aiškinamajame rašte.

Anot Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos, prezidento sutuoktinio statusas yra ypatingas ir neatsiejamas nuo paties šalies vadovo statuso.

Ji pabrėžia, kad sutuoktinis atlieka reprezentacines funkcijas, kurioms reikalingos pastangos, valia, pasiaukojimas ir laikas.

Iki pernai gruodžio galiojusį reguliavimą prieštaraujančiu pagrindiniam šalies įstatymui pripažinęs Konstitucinis Teismas bylą nagrinėjo pagal Vyriausybės kreipimąsi.

Į teismą tada kreiptasi Vyriausybei siekiant išsiaiškinti, ar ji turi siūlyti būstą mirusio prezidento Algirdo Mykolo Brazausko našlei Kristinai Brazauskienei.

Ji pernai po teismo sprendimo išsikėlė iš rezidencijos Turniškėse ir galiausiai nesutiko apsigyventi jokiame Vyriausybės jai pasiūlytame alternatyviame būste.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai kaip cia dabar

Tai kaip cia dabar portretas
Prezidente atsisako Turniskiu, pretekstas, sutvarkyti istatyma taip,kad jokiu islaikytiniu daugiau

Gal viena syki nustokite kirsimti visuomene

Gal viena syki nustokite kirsimti visuomene portretas
su sovietinem privelegijom ,kiek galima priveligijuoti dykaduonoius is mokesciu moketoju kisenes? rentos signatarams,seimunams viesbutis,automobilis,telefonas,kompiuteris viskas uz dyka tiesiog svajoniu darbas,nori lankai posedzius nori ne,o alga vistiek gauni.ir asmenines atsakomybes niekas uz noieka nenesa.nei tulpes,nei gvazdikai,nei narcizai uz nieka neatsako.pasedi katedroje metiniu svenciu metu,pavaizduoja"tikincius" ir toliau daro nesamones.

Zenonas Priekuliškis

Zenonas Priekuliškis portretas
Vyt tą Kristiną iš bet kokio leidinio, tai mafijinės valstybės atgyvena. Už akivaizdų neteisėtą praturtėjimą, jai reikia uždėti antrankius, o nekalbėti apie kokias tai rentas ar pan.
VISI KOMENTARAI 29

Galerijos

Daugiau straipsnių