Quantcast

„MG Baltic“ prašo nušalinti nuo tyrimo V. Baką ir R. Juknevičienę

„MG Baltic“ prašo nušalinti nuo parlamentinio tyrimo Vytautą Baką ir Rasą Juknevičienę.

Pirmadienį Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto nariams bei Seimo pirmininkui pateiktas koncerno „MG Baltic“ prašymas iki paaiškės, ar komiteto pirmininkas V. Bakas ir komiteto narė R. Juknevičienė nėra pažeidę teisės aktų reikalavimų ir gali dalyvauti formuluojant parlamentinio tyrimo išvadas bei už jas balsuojant, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Kaip teigiama koncerno pranešime spaudai, gegužės 17 d. Seimo Etikos ir procedūrų komisijai buvo pateiktas prašymas pradėti tyrimą dėl V. Bako ir R. Juknevičienės galimai padarytų Lietuvos Respublikos įstatymų bei Lietuvos Respublikos valstybės politikų elgesio kodekso reikalavimų pažeidimų.

Koncerno „MG Baltic“ advokato Lino Belevičiaus nuomone, esant tokiai situacijai, pateiktas prašymas yra „visiškai logiškas ir teisėtas“.

Ragina atskleisti informaciją

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Vytautas Bakas,  turintiems informacijos politinės korupcijos tyrimo byloje, siūlo ją dar pirmadienį pateikti komitetui. Trečiadienį žadama išvadas patvirtinti ir jas pristatyti visuomenei.

V. Bakas sako, kad jis sulaukia skambučių iš politikų, kurie nebuvo pakviesti liudyti dėl galimo neteisėto poveikio priimant sprendimus. Komiteto pirmininkas mano, kad visi gali bendradarbiauti atskleidžiant visuomenei šešėlinį politikos procesą ir siūlo, jeigu kas norėtų, pateikti savo poziciją dar šį pirmadienį ir jų medžiagą būtų pasiūlyta prijungti prie tyrimo išvadų.

V. Bakas sako, kad išvados turėtų būti parengtos trečiadienį ir tyrimas nebus tęsiamas.

Parlamentinis tyrimas dėl asmenų, verslo subjektų ir kitų interesų grupių galimo neteisėto poveikio politiniams procesams buvo pradėtas pernai rudenį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
'Snorą' pribaigt pakako drąsos, o kaip su MG Baltic bus?

dar

dar portretas
matai si zydiska mafija dar pretenzijas reiskia juos visus su socmafija susodinti i 1 /laiva/ ir nubuksiruoti i kokia sala......

Specialistas

Specialistas portretas
O mes siūlome MC Baltic turtą nacionalizuoti, kadangi visas jų turtas buvo, kaip matoma, auginamas korupciniu būdu, apiplėšiant ne tik visus Lietuvos žmones, bet Lietuvių tautą apskritai. NACIONALIZUOTI. Rašykit visi, kurie palaikote šią mintį.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių