Quantcast

M. Kvietkauską į kultūros ministrus pasiūlė R. Karbauskis

Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis patvirtino, kad Mindaugas Kvietkauskas buvo būtent jo premjerui pasiūlytas kandidatas į kultūros ministrus.

Pasak R. Karbauskio, jis atitinka ne tik valdančiųjų lūkesčius, bet ir prezidentės, todėl artimiausiu metu bus patvirtintas.

„Taip, tai buvo mano siūlymas premjerui. Jis atitinka tuos reikalavimus, kurie turėtų būti keliami kultūros ministrui. Artimiausiu metu planuojama jį patvirtinti, taip patvirtinant tą faktą, kad ir prezidentei jis atitinka šiuos reikalavimus“, - antradienį „Žinių radijui“ teigė R. Karbauskis.

Valstiečių lyderis sako, kad į kitų ministrų paiešką jis nesikiša.

„Kitų sričių ministrai yra ne mano kompetencija. Aš drįsau siūlyti tik kultūros ministrą, nes esu Seimo Kultūros komiteto pirmininkas. Dėl švietimo ir mokslo ministro ir kitų sprendimų premjeras sprendžia su tais patarėjais ir komitetais, kurie yra pagal profilį“, - teigė valstiečių lyderis.

Pasak R. Karbauskio, šiuo metu ieškoma kitų dviejų ministrų.

„Dabar negalėčiau pasakyti, kokia yra situacija kitų ministru atžvilgiu, tik iš principo žinau, kad procesas vyksta“, - sakė LVŽS frakcijos seniūnas.

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis pirmadienį prezidentei pateikė kultūros ministro kandidatūrą.

Kultūros ministru siūlomas M. Kvietkauskas - dėstytojas, literatūrologas, Lietuvių literatūros ir tautosakos instituto (LLTI) direktorius. Jis ilgą laiką vadovavo institutui, šiuo metu dirba instituto direktoriaus pavaduotoju.

42 metų M. Kvietkauskas Vilniaus universitete baigė lietuvių kalbos ir literatūros studijas, dirbo žurnalo „Metai“ redakcijoje, studijavo judaiką Oksfordo universitete.

„Tai savo srities profesionalas, dėl kurio kompetencijos ir profesionalumo nekyla jokių abejonių. Pasitikiu juo ir tikiuosi efektyvaus darbo kartu“, - teigia S. Skvernelis.

Pirmadienį su M. Kvietkausku susitiko ir prezidentė Dalia Grybauskaitė. Pasak prezidentės patarėjos Rūtos Kačkutės, sprendimą dėl literatūrologo M. Kvietkausko skyrimo nauju kultūros ministru šalies vadovė priims artimiausiu metu.

Premjeras šią savaitę taip pat turėtų paskelbti kandidatus į švietimo ir mokslo bei aplinkos ministrų postus.

Anksčiau premjeras sakė, kad sudėtinga rasti naują švietimo ir mokslo ministrą, kuris tęstų reformas ir suvienytų bendruomenę.

ELTA primena, kad šį mėnesį prezidentė pasirašė dekretus, kuriais priėmė švietimo ir mokslo ministrės Jurgitos Petrauskienės, kultūros ministrės Lianos Ruokytės-Jonsson atsistatydinimą ir atleido Kęstutį Navicką iš aplinkos ministro pareigų.

Du ministrai postus jau paliko, o L. Ruokytė-Jonsson pradėtus darbus ministerijoje turės užbaigti gruodžio 21 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NU ir ką

NU ir ką portretas
Kultūrai agrokonservo šakės
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių