Quantcast

M. Bastys – vėl prie Seimo rinkimų starto linijos

Iki šių metų liepos 13 d. tęsis kandidatų į Seimo narius vienmandatėje Zanavykų rinkimų apygardoje pareiškinių dokumentų teikimas Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) ir apygardos rinkimų komisijai, informuoja VRK.

Pareiškinius dokumentus jau yra pateikę Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (kandidatė Irena Haase) ir save išsikėlęs kandidatas Mindaugas Bastys.

Pareiškinius dokumentus galima teikti ir elektroniniu būdu.

Teisės aktais nustatyta, kad partijos dokumentus pateikia VRK, save išsikėlę kandidatai - apygardos rinkimų komisijai. Pateikdamos pareiškinius dokumentus politinės partijos turi nurodyti kandidatus.

Per 3 dienas nuo pareiškinių dokumentų pateikimo išduodami vardiniai rinkėjų parašų rinkimo lapai. Rinkėjai gali VRK nustatyta tvarka elektroniniu būdu savo parašais paremti asmens išsikėlimą kandidatu

Parašus renka kandidatai arba tai paveda atlikti savo atstovams. VRK primena, kad draudžiama papirkinėti išsikėlimą parėmusius rinkėjus, atsilyginti ar žadėti atsilyginti už kandidato išsikėlimo parėmimą, taip pat grasinant reikalauti pasirašyti ar kitaip pažeisti savanoriškumo principą.

Rinkėjų parašų rinkimo lapus kandidatas turi grąžinti juos išdavusiai rinkimų komisijai ne vėliau kaip likus 40 dienų iki rinkimų.

Šių metų rugsėjo 16 d. vyksiančiuose naujuose rinkimuose į Seimą vienmandatėje Zanavykų rinkimų apygardoje savarankiškais politinės kampanijos dalyviais registruota 11 savarankiškų dalyvių.

Darbo partija kelia buvusio žemės ūkio ministro Vigilijaus Juknos, Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai - advokatės Irenos Haasės kandidatūrą. Į Seimą bandys patekti Lietuvos socialdemokratų partijos kandidatas Kauno rajono vicemeras Paulius Visockas, save išsikėlę kandidatai buvęs parlamentaras Mindaugas Bastys, Janina Meškauskienė ir Mindaugas Tarnauskas.

Savo kandidatų į Seimą pavardžių nenurodė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, Liberalų sąjūdis, Socialdemokratų darbo partija, Centro partija, Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai).

Rinkimuose dalyvaujančius kandidatus VRK turi paskelbti iki rugpjūčio 17 d.

Pareiškinius dokumentus kandidatas gali atšaukti vėliausiai rugpjūčio 19 d.

Nauji rinkimai į Seimą Zanavykų rinkimų apygardoje Nr. 64 vyks š. m. rugsėjo 16 d.

Laisva Seimo nario vieta atsirado parlamentarui M. Basčiui pasitraukus iš Seimo. Vyriausioji rinkimų komisija, vadovaudamasi Seimo rinkimų įstatymu, patenkino jo atsistatydinimo pareiškimą ir nusprendė pripažinti jo įgaliojimus nutrūkusiais nuo š. m. kovo 21 d.

Vadovaujantis įstatymu, jei buvęs Seimo narys buvo išrinktas vienmandatėje rinkimų apygardoje, šioje rinkimų apygardoje organizuojami nauji rinkimai. Nauji rinkimai turi būti surengti ne vėliau kaip per 6 mėnesius.


Šiame straipsnyje: Mindaugas BastysSeimo rinkimai

NAUJAUSI KOMENTARAI

nustebes

nustebes portretas
Dar slyksciau pasielgti as manau neimanoma. pirmiausia is seimo pabega o paskui vel nori sugryzti i ta pati seima Mano nuomone tai parodo kokius atstovus mes isrenkame i svarbia valstybes institucija Man .sunku suvokti kokio izulumo turi buti zmogelis sitaip nardydamas politikos labirintuose.As manau kad turi buti kazkokia tvarka ir rinkimu komisija turi i tai reaguoti juk cia ne zaidimas prie POKERIO STALO.

...

... portretas
Mandato atsisakymas TOLYGU priesaikos sulaužymui... nes - buvo prisiekta SĄŽININGAI Tautai tarnaut, o čia - ėmei ir padėjai ant Tautos skersą, atsisakei mandato, palikai Tautą bėdoje, pasityčiojai iš Rinkėjų, tai BAISIAU nei apkalta. Nes apkalta - tai juridinis aktas (ne visuomet teisėjai būna teisūs), gi pasirinkdamas bėgimo (dezertyravimo) kelią, teparodai koks esi minkštakūnis. O tokiais jau tikrai paskui negalima pasitikėt.

Rapolas

Rapolas portretas
Ko jie taip verziasi i ta seima, ka? :)
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių