Quantcast

Lietuvos vadovai sveikina Moldovą su Nepriklausomybės metinėmis

  • Teksto dydis:

Prezidentė Dalia Grybauskaitė, premjeras Algirdas Butkevičius ir Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė pasveikino Moldovos vadovus 25-ųjų šalies Nepriklausomybės metinių proga.

D.Grybauskaitė pabrėžė, kad Lietuva yra pasirengusi ir toliau teikti visokeriopą paramą, tęsiant šiuo metu sėkmingai kartu vykdomą ekspertų ir visuomeninio bendradarbiavimo veiklą, stiprinant pilietinę visuomenę ir demokratines institucijas.

Šalies vadovės teigimu, minint reikšmingą valstybės Nepriklausomybės sukaktį, Lietuva išlieka tvirta europinio Moldovos pasirinkimo rėmėja ir partnere.

„Lietuvos žmonių palaikymą ir draugystę kartu su Moldovos piliečiais šiais metais simboliškai patvirtina ir Lietuvos karių dalyvavimas Moldovos nepriklausomybės ir laisvės šventėje“, – sakė D.Grybauskaitė.

Kaip pranešė Prezidentūra, šalies vadovė Moldovai bei visiems jos gyventojams palinkėjo neprarasti ryžto ir susitelkimo įveikiant iššūkius ir žengiant svarbiu reformų, laisvės ir demokratijos keliu.

„Prieš dvidešimt penkerius metus Moldovos žmonės Nepriklausomybės deklaracijoje pareiškė savo apsisprendimą kurti nepriklausomą, suverenią ir demokratišką valstybę. Tvirtai remiame jūsų europinės integracijos siekius ir esame pasirengę padėti reformų kelyje“, – sveikinimo laiške sako premjeras A.Butkevičius.

Seimo pirmininkė L.Graužinienės sako yra įsitikinusi, jog Lietuvos ir Moldovos parlamentai galėtų svariai prisidėti prie abi šalis siejančių draugiškų ir glaudžių politinių, ekonominių ir kultūrinių ryšių stiprinimo.

„Norėčiau palinkėti Jūsų šaliai ir toliau kryptingai dėti pastangas kuriant atvirą, demokratišką ir modernią valstybę ir siekiant glaudesnių ryšių su Europos Sąjunga, o mes esame pasirengę padėti Jums visomis išgalėmis“, – teigia Lietuvos parlamento vadovė išsiųstame sveikinime.

Po sovietų sąjungos žlugimo 1991 metų rugpjūčio 27 dieną Moldova paskelbė Nepriklausomybę, šalis dabar siekia tapti Europos Sąjungos nare.



NAUJAUSI KOMENTARAI

didesniu ubagu

didesniu ubagu portretas
pasveikint neradot?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių