Quantcast

Lietuvos vadovai reiškia užuojautą Turkijai

  • Teksto dydis:

Lietuvos vadovai šeštadienį pareiškė užuojautą Turkijai, kur sostinėje Ankaroje per sprogimą prie geležinkelio stoties žuvo mažiausiai 30 žmonių.

Esu sukrėsta žinios apie teroro išpuolį Ankaroje, pareikalavusį dešimčių žmonių gyvybių ir palikusį daugybę sužeistųjų. Šio žiauraus ir nepateisinamo išpuolio vykdytojus vieningai smerkia visa tarptautinė bendruomenė. Savo ir visos Lietuvos žmonių vardu reiškiu nuoširdžią užuojautą aukų artimiesiems ir visiems Turkijos žmonėms. Šiuo sunkiu metu linkiu Jūsų šaliai susitelkimo ir vienybės“, - rašoma prezidentės Dalios Grybauskaitės užuojautoje

Premjeras Algirdas Butkevičius pabrėžė, kad teroristiniai išpuoliai yra beprasmė ir smerktina priemonė tikslams pasiekti.

„Esu sukrėstas dėl beprasmių teroro išpuolių Turkijoje, nusinešusių dešimtis žmonių gyvybių. Lietuvos Vyriausybės vardu reiškiu gilią užuojautą žuvusiųjų šeimoms ir artimiesiems bei linkiu sveikatos ir stiprybės sužeistiesiems,“ – užuojautoje teigė A.Butkevičius.

Sprogimai įvyko vienas po kito per kelias minutes netoli Ankaros pagrindinės traukinių stoties 10 val. 4 min. vietos (ir Lietuvos) laiku, kai žmonės ten rinkosi į eitynes, organizuojamas šalies viešojo sektoriaus darbuotojų profesinės sąjungos bei kitų pilietinės visuomenės grupių. Per tą demonstraciją ketinta raginti nutraukti atsinaujinusį smurtą tarp kurdų sukilėlių ir Turkijos saugumo pajėgų.

Lietuvos užsienio reikalų ministerija pasmerkė šeštadienį įvykusį teroristinį išpuolį Turkijos sostinėje Ankaroje.

„Esame sukrėsti šio įvykio, nusinešusio daugiau nei 80 žmonių gyvybių. Reiškiame gilią užuojautą aukų artimiesiems, o sužeistiems linkime kuo greičiau pasveikti.  Lietuva reiškia solidarumą su visa Turkija ir jos žmonėmis. Terorizmo apraiškos bet kokia forma yra bendras visos tarptautinės bendruomenės priešas, prieš kurį ir toliau privalome kovoti sutelktomis pastangomis“, - rašoma ministerijos pranešime.

Ministerija taip pat nurodo, kad remia Turkiją kovoje su terorizmu.


Šiame straipsnyje: TurkijaLietuvaišpuolis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių