Quantcast

Lietuvos vadovai ragino JAV politikus patvirtinti planą Rytų Europos gynybai

  • Teksto dydis:

Su Jungtinių Valstijų Kongreso nariais penktadienį Vilniuje susitikę prezidentė Dalia Grybauskaitė ir užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius paragino patvirtinti 1 mlrd. JAV dolerių skyrimą Rytų Europos šalių saugumui sustiprinti.

Po susitikimo su demokratu senatoriumi Billu Nelsonu (Bilu Nelsonu) prezidentė sakė, kad „Rusijos agresijos grėsmių akivaizdoje JAV vaidmuo mūsų regione yra ypač svarbus ne tik stiprinant gynybinius pajėgumus, bet ir didinant regiono energetinį saugumą bei galimybes atsispirti ekonominiam spaudimui“.

Su trimis kongresmenais susitikęs L.Linkevičius savo ruožtu „išreiškė viltį, kad rudenį JAV Kongresas galutinai priims teigiamą sprendimą“ dėl milijardo dolerių plano.

„Norint užkirsti kelią agresijai ir tolesniam krizės išplitimui būtinas stiprus, solidarus ir koordinuotas visos transatlantinės bendruomenės politinis atsakas ir praktiniai žingsniai“, – pranešime spaudai teigė L.Linkevičius.

Lietuvos valdžios atstovai taip pat kvietė JAV liberalizuoti suskystintų gamtinių dujų eksportą ir pagerinti sprendimus dėl mėsos produkcijos eksporto į JAV.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tam RUSAS

tam RUSAS portretas
savo katiuškų ir maškų gimdymo reikais rūpinkis, nes dar nuo II pasaulinio jo atliko pulko kareivių mazgočių vaidmenį, tokios ir išliko tos sofos matrasovnos. Mes pirksime ką norėsime ir iš ko norėsime, greičiausiai tai bus amerikietiški ginklai, tikrai ne rusiški. na, kaip jautiesi russische schweine?

rusui

rusui portretas
Taip taip, pirksime kuo daugiau priestankiniu ginklu is JAV, jie labai tinka kremliaus skardiniu islydymui.

RUSAS

RUSAS portretas
Svarbiausiai reikia pirkti daugiau ginklu amerikoj Bezdzione tik to ir laukia Liaudis ir taip pragyvens O jei isdves-bobos dar prigymdis Svarbiausiai-daugiau ginklu Rusai puola
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių