Quantcast

Lietuvos užsienio reikalų ministras pradeda vizitą JAV

  • Teksto dydis:

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius ketvirtadienį pradeda darbo vizitą Jungtinėse Valstijose, kur ketina aptarti amerikiečių buvimą regione ir padėtį Ukrainoje.

Per savaitės trukmės vizitą ministras lankysis Vašingtone, Arizonos ir Nevados valstijose.

Vašingtone planuojami L.Linkevičiaus susitikimai su valstybės sekretoriaus pavaduotoju Williamu Burnsu (Viljamu Barnsu), Atstovų rūmų Užsienio reikalų komiteto pirmininku Edu Royce‘u (Edu Roisu), kitais aukštais Nacionalinės saugumo tarybos, Gynybos departamento pareigūnais.

„Susitikimų metu bus aptarti aktualūs JAV buvimo regione stiprinimo, padėties Ukrainoje, energetinio saugumo ir kiti svarbūs transatlantinės darbotvarkės ir dvišalių Lietuvos ir JAV santykių klausimai“, - teigiama Užsienio reikalų ministerijos pranešime spaudai.

L.Linkevičius Atlanto tarybos (Atlantic Council) konferencijoje, skirtoje paminėti NATO plėtros dešimtąsias metines, dalyvaus diskusijoje apie Europos saugumą ir ateitį, susitiks su JAV analitinių užsienio politikos tyrimų centrų atstovais, žurnalistais. Arizonoje ministras dalyvaus McCain tarptautinės lyderystės instituto rengiamame Sedonos forume ir Nevadoje vyksiančiame Europos dienos minėjime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

bgc

bgc portretas
Sekmes garsinant Lietuva. Reikia prasyti dar didesnes karines JAV pagalbos ir perejimo ant JAV skaluniniu duju ir naftos, kad putlerija ir 5 kolona "uzsilenktu". :D

hm

hm portretas
turbūt važiuoja tolesnių nurodymų gauti...

skaitant

skaitant portretas
antraštę vaizdelis kad Obamą jam kojas plaus po Velykų - toks svarbus ''vizitas''.......
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių