Quantcast

Lietuva smerkia Rusijos „akivaizdžią karinę invaziją“ į Ukrainą

  • Teksto dydis:

Lietuvos užsienio reikalų ministerija situaciją Ukrainoje ketvirtadienį pavadino „akivaizdžia karine Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų invazija“ ir pareikalavo Maskvą išvesti pajėgas.

Lietuva siūlo šį klausimą kuo skubiau apsvarstyti Jungtinių Tautų Saugumo Taryboje.

„Lietuvos užsienio reikalų ministerija griežtai smerkia prasidėjusią akivaizdžią karinę Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų invaziją į Ukrainos teritoriją“, - sakoma URM pranešime.

Anot ministerijos, tokiais veiksmais Rusijos šiurkščiai pažeidžia pamatines tarptautinės teisės normas ir principus, tarptautiniuose susitikimuose pasiektus susitarimus, atvirai pamina Ukrainos suverenitetą ir teritorinį vientisumą, kelia grėsmę viso regiono saugumui.

„Lietuva reikalauja nedelsiant išvesti Rusijos karines pajėgas, ginkluotę ir techniką iš suverenios Ukrainos teritorijos ir nutraukti bet kokią paramą ginkluotiems separatistams Ukrainos rytuose“, - teigia URM ir pažymi, kad neabejoja, jog „nesiliaujantis ir vis didėjantis ginklų ir ginkluotų karinių grupuočių srautas iš Rusijos Federacijos teritorijos į Rytų Ukrainą ir Rusijos karinių pajėgų veiksmai Ukrainos teritorijoje sulauks tinkamo atsako iš tarptautinės bendruomenės ir jos institucijų“.

Ukrainos pareigūnai pranešė, kad Rusijos karių remiami separatistai pastaruoju metu užėmė naujas teritorijas šalies rytuose.


Šiame straipsnyje: URMRusijaUkrainaokupacija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių