Quantcast

Lietuvos laisvės sąjunga nori susigrąžinti pirmąjį partijos pavadinimą

  • Teksto dydis:

Šį šeštadienį A. Zuoko vadovaujamos Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) taryba svarstys partijos pavadinimo „Lietuvos liberalų sąjunga“ susigrąžinimą.

Šį šeštadienį Vilniuje vyksiančiame Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) tarybos posėdyje bus diskutuojama ir balsuojama dėl sąjungos pirmojo pavadinimo susigrąžinimo – Lietuvos liberalų sąjunga. Partijos tarybai pritarus ir grįžus prie ankstesnio pavadinimo Sąjungos ženklas ir kita simbolika nesikeis.

Istorinio Lietuvos liberalų sąjungos pavadinimo susigrąžinimas buvo pradėtas svarstyti dar 2016 m., tačiau dėl tuomet vykusių rinkimų į Lietuvos Respublikos Seimą klausimas buvo atidėtas. Siūlymą dėl partijos pavadinimo susigrąžinimo tada inicijavo Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) Vilniaus miesto skyrius ir jo pirmininkas Žilvinas Šilgalis bei ilgametis partijos narys, buvęs pirmininkas Gintautas Babravičius. Visos įstatymu numatytos Lietuvos liberalų sąjungos pavadinimo teisės priklauso Lietuvos laisvės sąjungai.

Šeštadienį vyksiančiame partijos tarybos posėdyje taip pat bus svarstomi klausimai dėl dalyvavimo visuose 2019 m. vyksiančiuose rinkimuose: Lietuvos Respublikos Prezidento, savivaldybių tarybų bei tiesioginiuose merų rinkimuose ir rinkimuose į Europos Parlamentą. Europos Komisijos iniciatyva posėdžio metu vyks diskusija apie Europos Sąjungos ateitį - „Kokia ES 27 bus 2025 m.? Apmąstymai ir scenarijai“, bus aptarti  svarbiausi partijos klausimai.

Papildoma informacija:

Lietuvos liberalų sąjunga (LLS) buvo įsteigta 1990 m. lapkričio 25 d.

2003 m. gegužės 31 d. susijungus Lietuvos liberalų sąjungai, Lietuvos centro sąjungai ir Moderniųjų krikščionių demokratų partijai įkurta Lietuvos liberalų ir centro sąjunga (LiCS).

2014 m. liepos 12 d. Lietuvos liberalų ir centro sąjunga (LiCS) susijungė su „Sąjunga TAIP“ ir susijungusi partija pasivadino Lietuvos laisvės sąjunga (liberalais).

Tarybos posėdis vyks 2017 m. gruodžio 9 d. (šeštadienį), 11.00 val., Vilniuje, viešbutyje „Artis“, adresu Totorių g. 23, Vilnius. 

Daugiau informacijos:

Lietuvos laisvės sąjungos sekretoriatas - info@lls.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
"Teistųjų partija" - gerų darbų ten nesijaučia.

x

x portretas
,, vėl garbes ir bajerio pavadinimo trokšta ,tas korumpuotas ,susirinko nauja chebra ir dainas gėda , du gaideliai ,aukso girnas kulė dvi vištelės vežė į malūną ,pinigus malti, ,ir kas nutiko kur matyta juk turim per mažai keiskime ,pirma pavadinima susigražinkime kur bus nauda, kitu kampu, juk runkeliai nesugaudis ir nesupras kad zokas keičiasi toj ims ir tars nauja samokslo teorija pirmyn , va kokie kombinacijos planai snukučiai tie patys bet pavadinimas kitas ,., skamba , juk mes nemokame ir nematome ką tie dikaduoniai kombinuoja ,naktymis nemiega kuria sau gyvasti mes be lovio nenumirsim, ir visi šaukiasi nauju vėju, su tais pačiais snukučiais,

Nuomonė

Nuomonė portretas
Dar viena gelbėtojas. Pažįstamas iki nagų juodymo. Juokdarys. Sutinku. Be partijos išgyventi sunku. Ne tas statusas. Juk partijos dabar- turto garantas.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių