Quantcast

Lietuvos kariai baigė savo budėjimą prie Somalio krantų

  • Teksto dydis:

Lietuvos kariai trečiadienį baigė savo misiją Europos Sąjungos karinėje jūrų operacijoje prie Somalio krantų „Atalanta“. Pasaulio maisto programos laivo apsauga perduodama kitos valstybės žinion.

Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų trečioji autonominės laivo apsaugos grupė (ALAG-3) trečiadienį sėkmingai pasiekė Džibučio jūros uostą (rytų Afrika). Tai buvo paskutinis Lietuvos karių lydėtas maršrutas šiame laive. 

Artimiausiomis dienomis kariai perduos laivo apsaugą Serbijos valstybės kariams ir grįš į Lietuvą. Tikimasi, kad kariai Lietuvoje bus dar šios savaitės pabaigoje, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Ši Lietuvos karių grupė Pasaulio maisto programos laivą saugojo nuo praėjusių metų gruodžio pradžios.

Per beveik šešių mėnesių misijos laikotarpį Lietuvos karių saugomas laivas nuplaukė per 8 tūkst. jūrmylių ir padėjo sėkmingai nugabenti per 13 tūkst. tonų humanitarinės pagalbos, skirtos Somalio žmonėms.

Autonominę laivų apsaugos grupę sudaro 16 karių.

Misiją Somalyje baigia ir du Lietuvos kariuomenės Logistikos valdybos Nacionalinės paramos elemento kariai, kurie buvo dislokuoti Džibutyje ir tarnavo kartu su misijos „Atalanta“ logistinių komponentu. Jų užduotis buvo organizuoti ir koordinuoti Autonominės laivų apsaugos grupės karių aprūpinimą, pirkti įvairias prekes ir paslaugas, pradedant nuo maisto, vandens ir baigiant apgyvendinimo suteikimu. Planuojama, kad kariai kartu su logistiniu kroviniu – ginkluote, amunicija – į Lietuvą sugrįš kitos savaitės pradžioje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių