Quantcast

Lietuvoje viešės JAV delegacija, Vokietijos ministro vizitas atšauktas

  • Teksto dydis:

Į Lietuvą ketvirtadienį atvyksta Jungtinių Valstijų Kongreso delegacija, turėjusio viešėti Vokietijos užsienio reikalų ministras Franko-Walterio Steinmeierio (Franko Valterio Šteinmejerio) vizitas atšauktas.

Kaip BNS ketvirtadienio rytą informavo Lietuvos užsienio reikalų ministro Lino Linkevičiaus patarėjas Kęstutis Vaškelevičius, Vokietijos ministro planuotas vizitas į visas tris Baltijos valstybes atidėtas Šveicarijoje užsitęsus deryboms dėl Irano branduolinės programos, kuriose jis dalyvauja.

„Vizitui ieškoma naujų datų“, - teigė K.Vaškelevičius.

Per susitikimą su Lietuvos užsienio reikalų ministru Linu Linkevičiumi Vokietijos diplomatijos vadovas ketino aptarti situaciją Ukrainoje, santykius su Rusija, Rytų kaimynystės, regioninio ir energetinio saugumo klausimus.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė ir krašto apsaugos ministras Juozas Olekas savo ruožtu ketvirtadienį priims JAV įstatymų leidėjų delegaciją, vadovaujamą Kongreso ginkluotųjų pajėgų komiteto pirmininko respublikono Maco Thornberry (Mako Tornberio).

Delegacija taip pat vyks į Ruklą, kur šiuo metu dislokuoti rotuojantys JAV kariai.

„Šiuo vizitu Kongreso narių delegacija siekia išreikšti padėką ir patvirtinti savo įsipareigojimus regioniniams partneriams“, - teigiama JAV ambasados pranešime spaudai.

Apsilankymas Lietuvoje bus galutinė regioninės kelionės į  Rumuniją, Ukrainą, Latviją ir Lenkiją stotelė.

JAV šiuo metu vyksta diskusijos, ar tiekti ginkluotę Ukrainai, kuri kovoja su Rusijos remiamais separatistais. Lietuva yra patvirtinusi, kad perdavė Kijevui ginkluotės elementų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

TFU

TFU portretas
Ir cia pasmirdes runkelis priveme.Girtuokliu ir pakaruokliu tauta.TFU.

tam jankis

tam jankis portretas
pakalbėk apie savo chuntą, pasauliniu blogiu, kuris iš tolo dvokia mauzoliejaus sifilitiku lavonu - kitu volodka, tik uljanovu, bet iš esmės be jokio skirtumo - abu pitekantropai.

jankis

jankis portretas
vokiečiai jau pamatė,kad su magnolija ir jos chunta nėra apie ką su jais kalbėt ir visa ši chunta smirda vienu,tai ožiu
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių