Quantcast

Lietuvoje lankysis Vokietijos užsienio reikalų ministras

  • Teksto dydis:

Į Lietuvą aptarti situacijos Ukrainoje ir santykių su Rusija atvyksta Vokietijos užsienio reikalų ministras Frankas-Walteris Steinmeieris (Frankas Valteris Šteinmejeris).

Ketvirtadienį Vilniuje per susitikimą su Lietuvos užsienio reikalų ministru Linu Linkevičiumi Vokietijos diplomatijos vadovas aptars situaciją Ukrainoje, santykius su Rusija, Rytų kaimynystės, regioninio ir energetinio saugumo klausimus, BNS sakė L.Linkevičiaus patarėjas Kęstutis Vaškelevičius.

Pasak diplomato, taip pat ketinama skirti papildomą dėmesį konkretiems dvišalio bendradarbiavimo projektams strateginės komunikacijos, pilietinės visuomenės stiprinimo, švietimo, jaunimo mainų srityse.

F.W.Steinmeieris po apsilankymo Lietuvoje dar vyks į Latviją ir Estiją.

Europos Sąjungoje šiuo metu vyksta diskusijos dėl sankcijų Rusijai, kurios įvestos reaguojant į Krymo aneksiją ir Maskvos paramą separatistams Ukrainos rytuose.

Šį mėnesį ES lyderiai sutarė, kad sankcijos turėtų būti taikomos, kol nebus visiškai įgyvendinti Minske pasirašyti susitarimai dėl paliaubų, tačiau sprendimas dėl konkretaus termino atidėtas. Jei nebūtų pratęstas, sankcijų galiojimas baigtųsi šią vasarą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių