Quantcast

Lietuvių reakcijos į britų sprendimą trauktis iš ES

  • Teksto dydis:

Jungtinės Karalystės gyventojai referendume ketvirtadienį nusprendė palikti Europos Sąjungą.

BNS pateikia Lietuvos politikų, diplomatų, ekspertų ir Jungtinės Karalystės lietuvių reakcijas į šią žinią.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė: „Trumpuoju laikotarpiu Europos Sąjunga pajus šio sprendimo pasekmes. Tačiau vėliau surasime bendrą Europos Sąjungos ir Jungtinės Karalystės sugyvenimo modelį“.

Ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius: „Nors pas mus skeptikų nėra labai daug, bet jie šita situacija tikrai pasinaudos pirmiausia dėl Jungtinėje Karalystėje įvykusio referendumo, o antras labai svarbus faktorius, kad artėja Seimo rinkimai ir kodėl nepabandyti tokia situacija pasinaudoti ir Lietuvoje?“.

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius: „Trumpiausia metų naktis tapo lemiama ir liūdnas rytas išaušo visiems mums, kurie tikime ir tikėsime Europos Sąjungos ateitimi“.

Seimo Europos reikalų komiteto pirmininkas Gediminas Kirkilas: „Aš manau, kad mes įžengėme į tam tikrą Europos Sąjungos šalių narių krizės etapą“.

Lietuvos nuolatinė atstovė Europos Sąjungoje Jovita Neliupšienė: „Vieniems žmonėms Europos Sąjunga yra svajonė, mums prieš daugiau nei dešimt metų tai buvo ypatingai svarbus žingsnis tiek mūsų užsienio politikos, tiek mūsų šalies vystymosi prasme. Akivaizdu, kad yra galvojančių kitaip“.

Lietuvos ambasadorė Didžiojoje Britanijoje Asta Skaisgirytė: „Apgailestaujame dėl šio sprendimo, tačiau Jungtinės Karalystės piliečiai išreiškė savo valią, kuri yra gerbtina“.

Didžiosios Britanijos lietuvių bendruomenės pirmininkė Dalia Asanavičiūtė: „Esame šoke. Tiesiogine prasme šoke. Didžioji dauguma tikėjomės, kad maža persvara bus nubalsuota už likimą“.

SEB banko analitikas Tadas Povilauskas: „Populizmas, kraštutinės pažiūros, požiūris, kad dabar mes keršijame Jungtinei Karalystei, už tai, kad jie mus palieka - tai yra destrukcija. Ir tai neves į gerą ekonomiką. Svarbu, kad būtų konstruktyvu, nes jeigu bus kerštaujama, tuomet dėl ekonomikos perspektyvų būsiu pesimistas“.

Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto docentas Kęstutis Girnius: „Anglija palaiko Lietuvą, labai skeptiškai vertina Rusiją, pasisako už sankcijų jai pratęsimą ir stipresnį NATO buvimą Baltijos jūros regione. Jiems pasitraukus, tokių Lietuvos advokatų pačioje Europos Sąjungoje bus mažiau“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Oh kaip Briuselis sunerimo, kaip savo agentūrą ant blakstienų pastatė... gal nereikia pagal save ir kitus parsidavėliais laikyt; - pagarba britams, gerbiam jų pasirinkimą.

Tam,,Siaip''

Tam,,Siaip'' portretas
Romanus,kad ir nevykusius,galėtum rašyti neteršdamas interneto ne tik savo nesąmonėm,bet ir nesugebėjimu rašyti be klaidų,kokių jau ir pradinukas nedaro,bet ir nesugebėjimu bent šiek tiek mąstyti.Matosi,kad esi atlieka,atsiradusi pokario metais Lietuvoje ,iki šiol neišmokęs protauti, nei lietuviškai rašyti,nei suregzti minties.Tik keista,kad ,kai viskas čia taip blogai,nesikraustai į savo tėvynę.Kurios,KO GERO, apskritai ir neturi.

pats tu

pats tu portretas
aborto liekana, smirdziau islaikytinis...
VISI KOMENTARAI 32

Galerijos

Daugiau straipsnių