Quantcast

Lietuviai nori permainų valdžioje

  • Teksto dydis:

Rinkėjai nori permainų valdžioje. „Baltijos tyrimų“ atlikta apklausa atskleidžia, kad po artėjančių Seimo rinkimų valdančiojoje koalicijoje rinkėjai norėtų matyti naujas partijas.

Tokius lūkesčius išreiškė 62 proc. respondentų. Dabartine dauguma patenkintas tik kas penktas apklaustasis.

Dabartine valdžia labiausiai nepatenkinti Tėvynės Sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų rinkėjai. 89 proc. jų norėtų matyti naują koaliciją. Nusivylimo nuotaikomis gyvena ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos rėmėjai. Pasikeitimų valdžioje nori 87 proc. iš jų.

Esama dauguma nepatenkinti netgi ir kitų valdančiųjų partijų rinkėjai. Kitokios koalicijos norėtų 60 proc. balsuosiančiųjų už Darbo partiją ir 64 proc. simpatizuojančiųjų Tvarkai ir teisingumui. Dabartine situacija patenkinti tik Lietuvos Socialdemokratų partijos rinkėjai. Du trečdaliai jų po Seimo rinkimų pageidautų valdžioje ir toliau matyti dabartinę koaliciją.

Permainų troškimas rinkėjams yra būdingas reiškinys. Panašios tendencijos stebimos prieš kiekvienus rinkimus.

„Panašios gyventojų nuostatos buvo ir prieš 4 metus vykusius LR Seimo rinkimus, kada rinkimus pralaimėjo tuo metu valdžioje buvusios partijos ir buvo išrinkta dabartinė valdančioji dauguma", - teigia sociologė Rasa Ališauskienė.

„Baltijos tyrimų" duomenimis, 2012 metų rugpjūčio mėnesį vykusi apklausa parodė, kad trys iš keturių (73 proc.) apklaustųjų Lietuvos gyventojų manė, kad per būsimus Seimo rinkimus reikėtų išrinkti naują valdančiąją daugumą, o buvusiąja patenkinti buvo tik 10 proc.

Bendra Lietuvos ir Didžiosios Britanijos rinkos ir visuomenės nuomonės tyrimų bendrovė „Baltijos Tyrimai" tyrimą atliko šių metų rugpjūčio 20-30 dienomis. Tyrimo metu apklausti 1002 Lietuvos gyventojai nuo 18 metų ir vyresni 123 vietovėse visoje Lietuvoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

balsuokime

balsuokime portretas
tik uz 9 drasos kelio partija nes visi sie pedofilu uztarejai/mafija/ susidoroja su padoriais zmonemis ir nesiskaito su priemonem iki zmogzudystes tik uz juos nebent dar 14 partija o likusius i istorijos saslavyna nes sis /runkelinis/ elitas/ pamine bet koki padoruma ir zmoniskuma tarpusavy riedamiesi jie tik parodo savo tikra veida....

nereikia

nereikia portretas
Nebalsuokit uz tuos,kurie jau 20 metu sedi ir nieko nedaro apart savos asmenines geroves.Socdemai,Koncervatoriai,Darbo p.P[akso cirko grupe.Balsuokim uz jaunus politikus,kurie neprarade sazines ir neabejingi,del to kas dabar LT vyksta.Nereikia tokiu Bradausko,Pakso,Grazulio.Zuoko,Komskio ir kitu panasiu politiku.

Na ir klausimas ?

Na ir klausimas ? portretas
KOKIOS permainos gali būti VALDŽIOJE ,kuomet į VALDŽIĄ ateina VAGYS ,KOMBINATORIAI .Ir iš viso ,ar LIETUVOJE yra likę PADORIŲ ŽMONIŲ ,galinčių ką nors pakeisti ? AR YRA NORS VIENAS PROKURORAS ,kuris mato ,kas stumia VALSTYBĘ į BEDUGNĘ pasakytų TOKIEMS SAVO GRIEŽTĄ -- NE ?... TURĖTŲ būti, PAVOGEI iš VALSTYBĖS --GRĄŽINK SU KAUPU .Deja VALDŽIOJE ,TOKIŲ KAIP KOMSKIS ,NE VIENAS.........
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių