Quantcast

Lietuvai gresia Europos Tarybos pasmerkimas dėl R. Pakso bylos

Europos Taryba gruodžio mėnesį gali paskelbti rezoliuciją, kad Lietuva nesilaiko tarptautinių įsipareigojimų, nes nevykdo Europos Žmogaus Teisių Teismo sprendimo atverti kelią Rolandui Paksui dalyvauti rinkimuose.

Vyriausybės atstovas Donatas Murauskas sako, kad šį klausimą Europos Tarybos Ministrų komitetas svarstys gruodžio 4-6 dienomis vyksiančiame posėdyje.

„Šiame posėdyje bus viešai svarstomas Pakso bylos vykdymas. Labai tikėtina, kad Lietuvos atžvilgiu bus pirmą kartą siūloma priimti Ministrų komiteto rezoliuciją“, – BNS ketvirtadienį sakė D. Murauskas, vadovaujantis Teisingumo ministerijoje veikiančiam atstovavimo Europos Žmogaus Teisių Teisme skyriui.

„Tai būtų tarptautinė sankcija – politinis dokumentas, reiškiantis, kad Lietuva nevykdo dalies tarptautinių įsipareigojimų, kylančių iš narystės Europos Taryboje. Tai stiprus reputacijos poveikis Lietuvai“, – sakė  teisininkas.

Seime ketvirtadienį vėl pritrūko balsų priimti Konstitucijos pataisas, kurios leistų per apkaltą iš prezidento pareigų pašalintam Rolandui Paksui vėl dalyvauti rinkimuose.

Už pataisą balsavo 78 Seimo nariai. Konstitucijos pataisai reikia 94 balsų.

Strasbūro teismas dar 2011 metais paskelbė, kad draudimas iki gyvos galvos dalyvauti rinkimuose per apkaltą pašalintam asmeniui yra neproporcingas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Tapšnotoją tik tokie patys garbina.

Vladimir

Vladimir portretas
MES JI VISADA RINKOME IR RINKSIME-GERESNIO NEGU JISAI LIETUVOJE NRA ŽMOGAUS TINKANČIO PREZIDENTUROJER-TODEL LRS JO BIJO -JIE NETGI BALSUOTI NEATEJO-LAIKAS APSIVALYTI SEIME ATEINA. PIRMYN PREZIDENTE-ŽMONES SU TAVIMI VISADA BUVO IR BUS-PRAŠOME APLANKYTI KAUNA IR PASUIKALBETI SU MUMIS AKTUALIOMIS TEMOMIS.

Zelemunčikas

Zelemunčikas portretas
Sovietinis liotčikas nori prisiteisti Lietuvą.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių