Quantcast

Lietuva žada užmegzti diplomatinius santykius su Bisau Gvinėja

  • Teksto dydis:

Vyriausybė trečiadienį posėdyje pritarė sprendimui užmegzti diplomatinius santykius su Vakarų Afrikos valstybe Bisau Gvinėja.

Užsienio reikalų ministerijos parengtame Vyriausybės nutarime numatoma įgalioti Lietuvos ambasadorę Jungtinėse Tautose Raimondą Murmokaitę pasirašyti bendrąjį komunikatą dėl diplomatinių santykių užmezgimo.

Kaip nurodo ministerija, diplomatinių santykių užmezgimas yra naudingas plečiantis Lietuvos turizmo geografijai, tai leistų lengviau susisiekti su šios šalies valdžios atstovais, sudarytų palankesnes sąlygas Lietuvos verslui ir nevyriausybinėms organizacijoms plėsti savo veiklą šioje valstybėje. Taip pat esą būtų lengviau nelaimės atveju suteikti pagalbą Lietuvos piliečiams, ypač Lietuvos jūrininkams, nes ši valstybė yra Atlanto vandenyno pakrantėje.

Vakarų Afrikoje esančioje Bisau Gvinėjoje gyvena beveik 1,7 mln. gyventojų, ji ribojasi su Senegalu ir Gvinėja. Buvusi Portugalijos kolonija 1974 metais atgavo nepriklausomybę - ji turi nemažai jūrinių ir gamtos išteklių, tačiau dėl nuolatinių karinių vidaus konfliktų ir politinio nestabilumo išlieka viena skurdžiausių pasaulio valstybių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Čiubaka

Čiubaka portretas
Kažin kiek turistų iš lt apsilanko per metus Gvinėjoje?

jo jo

jo jo portretas
svogeriu darmajedu atsargos begalines... ir kam mum reikalingi kazkokie santykiai su kazkokia gvineja? kad darmajedai valdininkai kur paturistaut turetu?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių