Quantcast

Lietuva parėmė EBPO vykdomą antikorupcijos projektą Ukrainoje

  • Teksto dydis:

Lietuvos užsienio reikalų ministerija skyrė 30 tūkst. eurų Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) vykdomam projektui Ukrainoje, kuriuo bus stiprinama teisinė ir institucinė šios šalies antikorupcijos aplinka bei stiprinamas tarptautinis bendradarbiavimas antikorupcijos srityje.

„Džiaugiuosi, kad žengdama savo keliu link narystės EBPO, Lietuva gali padėti ir Ukrainai, kurios naujoji vyriausybė ryžtingai siekia žengti būtinų reformų keliu. Tikiuosi, kad ne tik mūsų finansinis įnašas, bet ir Lietuvos ekspertai galės prisidėti prie reformų antikorupcijos srityje,“ – teigė užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.
URM, kaip ir kitos Lietuvos institucijos, aktyviai dalyvauja perduodant Ukrainai Lietuvos reformų patirtį. Ypač svarbus Lietuvos ekspertų darbas Ukrainoje.

Lietuva nuosekliai siekia tapti visateise EBPO nare. Šiuo metu aktyviai bendradarbiaujama įgyvendinant 2014–2015 m. Lietuvos-EBPO veiksmų planą, kuriuo Lietuva ruošiasi narystei EBPO. Pagal šį planą 2014 m. pradėtos vykdyti Viešojo valdymo bei Reguliavimo reformos peržiūros, kuriomis analizuojamos Lietuvos viešojo valdymo ir reguliavimo sistemos. 2015 m. bus pradėtos dar penkios EBPO peržiūros: Valstybės valdomų įmonių, Inovacijų politikos, Ekonomikos, Rinkos atvirumo ir Statistikos peržiūra.

Šiuo metu Lietuvos institucijos dalyvauja 34 nuolatiniuose EBPO komitetuose, darbo grupėse ir programose. Lietuva yra prisijungusi prie 15 šios organizacijos tarptautinių instrumentų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių