Quantcast

Lietuva kviečia Rusijos ambasadorių paaiškinti situaciją pasienyje

  • Teksto dydis:

Rusijos ambasadorius Aleksandras Udalcovas pirmadienį kviečiamas į Lietuvos užsienio reikalų ministeriją paaiškinti situaciją, kai, anot Lietuvos pasieniečių, Rusija ėmė riboti automobilių su lietuviškais numeriais įvažiavimą į Karaliaučiaus sritį.

„Rusijos ambasadorius kviečiamas paaiškinti situaciją pasienyje“, - BNS sekmadienį sakė Lietuvos užsienio reikalų ministro atstovė spaudai Rasa Jakilaitienė.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) sekmadienį pranešė, kad iš Karaliaučiaus srities grįžtantys vairuotojai Lietuvos pasieniečiams pasakoja apie valandų valandas trunkančias patikrinimo procedūras.

Pasak pasieniečių, Rusijos pareigūnai automobilių su lietuviškais numeriais įvažiavimą smarkiai pristabdė penktadienio vakarą.

Anot VSAT, Rusijos atstovai tokį savo darbą teisina problemomis dėl naujos stringančios muitininkų informacinės sistemos.

Lietuvos nacionalinė vežėjų automobiliais asociacija „Linava“ sekmadienį teigė, kad vežėjai su dideliais sunkumais nesusiduria.

„Sisteminio ir didelio stabdymo ar grąžinimo mes nežinome“, - sekmadienį BNS sakė „Linavos“ prezidentas Algimantas Kondrusevičius.

„Nieko neturim. Nežinau, kokie pasieniečiai. Mes jokios oficialios informacijos neturim, vieni gandai, nenorim gandų tiražuoti. Apklausinėjom vežėjus, neturim jokios informacijos“, - BNS teigė A.Kondrusevičius.

„Linavos“ Krovinių tarybos narys Mečislovas Atroškevičius sekmadienio pavakare BNS teigė, kad jo vadovaujamos įmonės vienas automobilis neseniai įvažiavo į Rusijos muitinę ir per valandą dvi paaiškės, ar ji pravažiuos per sieną, ar ne.

„Jokių pasikeitimų nėra, vidinės ir išorinės Rusijos mūsų atžvilgiu, aš neimu, sakykim, Karaliaučiaus srities, kol kas, kas susiję su krovių pervežimu, Rusijos muitinė kol kas ypatingo krovinio patikrinimo neatlieka. Viskas kol kas gandų lygmenyje, daug kalbama, sukeltas ažiotažas. Jeigu būtų buvęs kažkoks ar nurodymas, ar oficialus raštas, mes tikrai būtume jį turėję. Šitame politiname fone galbūt atskirų valdininkų ar darbuotojų asmeninė ar neasmeninė iniciatyva. (..) Arba kitas variantas - buvo nurodymas penktadienį Rusijos muitinei, dėl laiko stokos to nebuvo padaryta“, - mano M.Atroškevičius.

Penktadienį ir šeštadienį jo kolegų išmuitintus automobilius muitininkai paleido iš terminalų, jie nuvažiavo ir iškrovė krovinius.

„Galbūt kažkokių grąžinimų buvo. Mes negalim teigti, kad yra sistema dėl grąžinimo, jeigu tai vienetinis atvejis, nes grąžinimų būdavo ir prieš mėnesį - ar trūkdavo dokumentų, ar kokių reikalavimų neatitikdavo. Kol kas važiuoja, mano mašinos važiuoja“, - BNS sakė M.Atroškevičius.

Jis sakė prašęs pranešti vežėjus apie kliūtis, jei jos atsirastų.

VSAT apie nesklandumus pasienyje pranešė praėjus dienai po to, kai prezidentė Dalia Grybauskaitė Rusiją pavadino „teroristine valstybe“. Į tai Rusijos Užsienio reikalų ministerija atsikirto raginimu Lietuvos vadovei maldyti „komjaunuolišką įkarštį“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

MT

MT portretas
Paskelbti ,kad maro epidemija ir uzdaryti sienas i Kalingrada ,tegu vaziuoja per Lenkija visi !!!!! ,ir tame tarpe ir traukiniai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių