Quantcast

Lietuva ketina plėsti rusų „juodąjį sąrašą“ dėl agresijos Kerčės sąsiauryje

  • Teksto dydis:

Lietuva ketina išplėsti Rusijos piliečių juodąjį sąrašą dėl incidento Kerčės sąsiauryje, kai Rusija sulaikė tris ukrainiečių laivus.

Užsienio reikalų ministerija ketvirtadienį pranešė, kad „siūlo taikyti ribojančias priemones asmenims, atsakingiems už agresijos aktą Kerčės sąsiauryje ir Juodojoje jūroje“.

Anot pranešimo, ministerija oficialiai kreipėsi į Migracijos departamentą, kad į nacionalinį nepageidaujamų asmenų sąrašą būtų įtraukti asmenys, kurie „tiesiogiai dalyvavo vykdant agresijos aktą prieš Ukrainos karinius laivus“, taip pat Rusijos karinės vadovybės atstovai.

Į „juodąjį sąrašą“ svarstoma įtraukti 20 asmenų, BNS sakė diplomatiniai šaltiniai.

Migracijos departamento direktorė Evelina Gudzinskaitė sakė, kad URM kreipimasis gautas, sprendimai bus priimti dar šią savaitę.

„Taip, gavome. Iki rytojaus darbo pabaigos bus priimti visi sprendimai“, – BNS sakė E. Gudzinskaitė.

URM pranešime spaudai nurodė, kad šių asmenų veiksmai grubiai pažeidžia tarptautinę teisę ir kelia rimtą grėsmę tarptautiniam ir Lietuvos nacionaliniam saugumui.

„Užsienio reikalų ministerija griežtai smerkia šiuos Rusijos Federacijos veiksmus, liudijančius naują eskalavimo laipsnį jau daugiau nei ketverius metus besitęsiančioje Rusijos Federacijos agresijoje prieš Ukrainą“, – nurodo URM

„Lietuvos Respublika tvirtai ir besąlygiškai remia Ukrainos nepriklausomybę, suverenitetą ir teritorinį integralumą, nepripažįsta Ukrainai priklausančio Krymo pusiasalio neteisėtos aneksijos, smerkia neteisėtą Kerčės tilto statybą bei eksploataciją, Rusijos Federacijos vykdomą Krymo pusiasalio ir Azovo jūros militarizaciją bei Ukrainos uostų Azovo jūros pakrantėje blokadą. Lietuvos Respublika ragina Rusijos Federaciją nedelsiant nutraukti agresyvius veiksmus prieš Ukrainą, skubiai ir be papildomų sąlygų paleisti sulaikytus Ukrainos laivus ir karo belaisvius - jų įgulų narius, ir atkurti netrikdomą navigaciją Azovo jūroje“, – rašoma pranešime spaudai.

Užsienio reikalų ministerija teigia, kad „aktyviai konsultuojasi su kitomis tarptautinės bendruomenės narėmis dėl Rusijos atsakomybės už įvykdytą agresijos aktą įtvirtinimo tarptautiniu lygiu ir būtinų atsakomųjų priemonių“.

Rusija praėjusį mėnesį Kerčės sąsiauryje užėmė tris ukrainiečių karinio laivyno laivus ir sulaikė jų įgulas. Be to, Kijevas apkaltino rusus varžant laivų judėjimą šiuo sąsiauriu, jungiančiu Azovo ir Juodąją jūras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
geda kad tokia valdzia turime

zalemuchinui

zalemuchinui portretas
siūlau Lietuvai nupirkti tuos du katerius ir padovanoti Ukrainai, tai ir bus taika pagaliau, tvarto eksperte tu

VYTAUTAS

VYTAUTAS portretas
ZSLEMČIUKČIUI..TAVO DU JANKIŲ KATERIAI,JAI PASIPRIEŠINS,Į DUGNĄ NUEIS,O DĖL KITKO BUS TYLU.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių