Quantcast

Lietuva kartu su Ukraina švenčia Nepriklausomybės 25-metį

  • Teksto dydis:

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius pasveikino Ukrainos užsienio reikalų ministrą Pavlo Klimkiną Ukrainos Nepriklausomybės 25-mečio proga.

Sveikinimo laiške ministras pabrėžia, kad Lietuva rėmė, remia ir rems Ukrainos suverenumą, nepriklausomybę ir teritorinį vientisumą ir yra pasirengusi toliau dalytis patirtimi su Ukraina jos europietiškų reformų kelyje.

„Ukraina įvykdė įspūdingą kiekį reformų kovos prieš korupciją, teisingumo, viešojo administravimo srityse. Svarbu išlaikyti šį pagreitį siekiant dar artimesnių ES ir Ukrainos santykių. 2016 m. pradėta taikyti ES ir Ukrainos Asociacijos sutarties Išsami ir visapusiška laisvosios prekybos erdvės dalis suteikia daug naujų galimybių Ukrainos žmonėms ir jos verslui. Tikimės, kad jau artimiausiu metu ukrainiečiai galės naudotis ir bevizio režimo su ES privalumais“, – rašoma ministro laiške.

Rugpjūčio 24 d. Ukrainos Nepriklausomybės jubiliejų kartu su Ukraina švęs visa Lietuva –  Kauno Rotušė pasipuoš Ukrainos vėliavos spalvomis, o Vilniuje vyks šventinis koncertas.

Vilniuje rugpjūčio 24 d. 17 val. prie ukrainiečių poeto ir rašytojo Taraso Ševčenkos paminklo Ukrainos ambasados Lietuvoje ir Lietuvos pilietinės visuomenės atstovai padės gėlių. 19.30 val. „Vasaros terasoje“ (Mokytojų namų kiemelyje) savo dainas Ukrainai ir visiems jos bičiuliams dovanos dainininkė Veronika Povilionienė, grupės „Žalvarinis“, „Omerta“, „Biplan“, „G&G sindikatas“ ir kiti Lietuvos atlikėjai. Įėjimas nemokamas.

Kaune rugpjūčio 24 d. 10.00 val. bus aukojamos šv. mišios Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčioje. 12.00 val. prie Kauno miesto savivaldybės vyks iškilmingas minėjimas, o rugpjūčio 23 d. vakare ir rugpjūčio 24 d. naktį Kauno Rotušė pasipuoš Ukrainos vėliavos spalvomis.

Ukraina nepriklausomybę paskelbė 1991 m. rugpjūčio 24 dieną. Lietuva ir Ukraina diplomatinius santykius užmezgė 1991 m. gruodžio 12 d.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių