Quantcast

Lietuva gavo Rusijos notą dėl sulaikyto laivo

  • Teksto dydis:

Rusija oficialiai pareiškė, kad Barenco jūroje prie Murmansko praėjusią savaitę sulaikytas Lietuvos laivas „Jūros vilkas“ žvejojo Rusijos ekonominėje zonoje. Pasak premjero Algirdo Butkevičiaus, svarbu, kad gautas pirmas oficialus Rusijos dokumentas dėl laivo sulaikymo.

„Nota iš Rusijos gauta pirmadienio vakarą“, - BNS sakė Lietuvos užsienio reikalų ministro atstovė spaudai Rasa Jakilaitienė.

„Yra gauta nota iš Rusijos Užsienio reikalų ministerijos, kurioje yra pažymėta, kad Lietuvos žvejybinis laivas yra sulaikytas iki 25 dienos (rugsėjo - BNS) ir notoje kalbama apie administracinės teisės pažeidimus. Daugiau informacijos neturim, bet svarbiausia, kad jau gavome pirmąjį oficialųjį dokumentą“, - interviu LRT radijui antradienį sakė A.Butkevičius.

Lietuva teigia, kad Rusijos pareigūnai su Lietuvos vėliava plaukiojantį laivą praeitą savaitę sulaikė tarptautiniuose vandenyse, dėl šio įvykio buvo iškviestas Rusijos ambasadorius.

Laivas šiuo metu yra prie Murmansko uosto. Lietuva aiškintis situaciją į įvykio vietą pasiuntė konsulą.

Laivo kapitonas ir dar du įgulos nariai yra Lietuvos piliečiai.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Čiubaka

Čiubaka portretas
Juk vakar garsiai trimitavote jog "Lietuvos laivas „Jūrų vilkas“ žvejodamas nekirto Rusijos sienos ir sulaikymo metu žvejojo tarptautiniuose vandenyse, pirmadienį paskelbė Žemės ūkio ministerija. Anot ministerijos, tai parodė rugsėjo 17–18 dienų palydovinės sistemos duomenys.". Tai kur tie duomenys? Ar eilinė lt propaganda buvo?

ciuckis

ciuckis portretas
tam laive buvo tik 2 lietuvos pilieciai, o likusieji nnezinia kokios tautybes (gal ruskiai)...Taip, kad...

to jankis

to jankis portretas
Tu tikras debilas.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių