Quantcast

Liberalų lyderis R. Šimašius vėl buvo apklaustas STT

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) dar kartą apklausė Liberalų sąjūdžio vadovą Vilniaus merą Remigijų Šimašių.

Pats politikas savo darbotvarkėje nurodė, kad apklausa vyko pirmadienio vakarą.

„Buvau paprašytas papildyti, patikslinti kai kuriuos parodymus tuo pačiu liudytojo statusu. Paradoksalu, bet labai daug šnekėjome apie Jono Basanavičiaus paminklo vietą: kaip, kas, kur, kada įtraukta į darbotvarkę, kada išimta, kas tuo domėjosi, kas darė įtaką, kas ne. Buvo kalbama apie paminklo J.Basanavičiui vietą, 2015 metų pabaigos svarstymus“, – BNS sakė R.Šimašius.

Koncernas „MG Baltic“ žadėjo Vilniuje pastatyti paminklą J.Basanavičiui, tačiau norėjo, kad jis būtų statomas K.Sirvydo skvere, o ne prie Nacionalinės filharmonijos, kaip nutarė sostinės savivaldybė.

Meras teigė, kad nebuvo informuotas, ar reikės ir daugiau apklausų.

Pirmąkart politinės korupcijos tyrime R.Šimašius apklaustas pernai rugsėjį. Tuomet po vizito STT jis atskleidė kalbėjęs su pareigūnais, kad koncerno „MG Baltic“ atstovai jam yra užsiminę, esą nepastačius Jono Basanavičiaus paminklo sostinės senamiestyje K.Sirvydo skvere jis bus užstatytas pastatais.

Šiame tyrime liudytojais apklausti ir kitų partijų vadovai: socialdemokratų lyderis buvęs premjeras Algirdas Butkevičius, konservatorių vadovas Gabrielius Landsbergis. Politikų teigimu, teisėsaugą domino jų susitikimai su „MG Baltic“ atstovais. Pareigūnai taip pat apklausė praėjusios kadencijos Seimo liberalus, vienas jų, Gintaras Steponavičius apklaustas kaip specialusis liudytojas.

Vykstant tyrimui dėl politinės korupcijos, pernai teisėsauga pateikė įtarimus buvusiam Liberalų sąjūdžio pirmininkui Eligijui Masiuliui iš koncerno „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio paėmus per 100 tūkst. eurų kyšį už politinės partijos veikimą koncerno naudai. STT taip pat įtaria, kad R.Kurlianskis per tuometį Seimo narį buvusį „darbietį“ Vytautą Gapšį už kyšius siekė paveikti Darbo partijos narius, kad šie taip pat veiktų koncerno interesų naudai.

Byloje įtarimai pateikti ne tik R.Kurlianskiui, bet ir pačiam koncernui „MG Baltic“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

geriau

geriau portretas
papasalok kaip uselis balutei prilako....

...

... portretas
Che: "tuo pačiu liudytojo statusu" - tai išsiverkei kad to statuso nekeistų?..
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių