Quantcast

Liberalams neleista Seime surengti Šunų gerovės konferencijos

Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijai nepavykus gauti Seimo valdybos leidimo Šunų gerovės konferencijai, šios frakcijos seniūnas Eugenijus Gentvilas sako: „valstiečiai“ sėkmingai įsijautę „į dvarponių vaidmenį ir toliau demonstruoja savo galias Seime“.

Pasak jo, Seimo Liberalų sąjūdžio frakcija nuo balandžio mėnesio bando gauti leidimą surengti Šunų gerovės konferenciją, kuri turėjo įvykti spalio 5 d., tačiau Seimo valdyba, likus savaitei iki renginio (rugsėjo 26 d.), atmetė prašymą, nepateikusi jokių argumentų.

„Seimo valdyba neatsižvelgė, kad Seime veikia laikinoji grupė „Už šunų gerovę ir apsaugą“, kad vienas iš pranešėjų - būtent šios laikinosios grupės pirmininkas ir valdančiosios daugumos atstovas Kęstutis Mažeika, nei kad į renginį sukviesta apie 20 pranešėjų: valstybės, savivaldybės institucijų, akademinės bendruomenės, gyvūnų gerovės, kitų nevyriausybinių organizacijų, šunų dresūros mokyklų atstovai, veterinarijos gydytojai ir politikai“, - sako E. Gentvilas.

Europarlamentaras ir renginio globėjas Petras Auštrevičius stebisi, kad Seimo valdyba ignoruoja renginius, kurie yra aktualūs ir kuria pridėtinę vertę.

„Šv. Pranciškaus, gyvūnų globėjo, dienai buvo planuota keletas svarbių renginių, tačiau Seimo valdyba nutarė nesuteikti galimybės rengti konferenciją Seime. Tai yra atvira demonstracija, parodanti, kad Seimui nerūpi žmonių problemos, su kuriomis susiduriama kiekvieną dieną. Seimo valdantieji dar kartą parodė, kad atvirai svarstyti problemas Seime - ne vieta“, - sakė P. Auštrevičius.

Dvarponiškas elgesys su opozicija „leisiu-neleisiu“ iš tikrųjų siutina, kai opozicijos teisės yra mindomos.

„Dėl leidimo surengti konferenciją kreipėmės dar pavasarį, tačiau Seimo valdyba atmetė renginį likus vos savaitei iki jo. Pranešėjai planuoja savo laiką, keletas atvyksta iš užsienio, yra nusipirkę bilietus, o mes turime per mažiau nei savaitę pakeisti konferencijos lokaciją arba ją apskritai atšaukti. Tai žemina ir Seimo, kaip institucijos, reputaciją, ir pačios valstybės įvaizdį“, - sakė Lietuvos kinologų draugijos prezidentė ir renginio organizatorė Ramunė Kazlauskaitė.

Pasak R. Kazlauskaitės, nesutarimai tarp politikų neturėtų trukdyti Seimo darbui, tačiau, remiantis principais „patinka-nepatinka“, kenčia nevyriausybinės organizacijos, visuomenė ir paties Seimo reputacija.

Leidimą Šunų gerovės konferencijai vykti Seime buvo bandyta gauti du kartus. „Pirmiausia valdybai neįtiko laikas, kuris vėliau buvo pakeistas, paskui pastebėjus, kad konferencijoje dalyvaus pranešėjai iš užsienio, renginys buvo priskirtas tarptautiniam. Galiausiai valdyba šiam renginiui nepritarė, nepateikusi jokios argumentacijos“, - sako Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas E. Gentvilas. Jo teigimu, Seimo valdantieji visokiomis manipuliacijomis, užsiėmę autokratiniu valdymu, diktuoja sąlygas, kas gali, o kas negali vykti Seime.

„Dvarponiškas elgesys su opozicija „leisiu-neleisiu“ iš tikrųjų siutina, kai opozicijos teisės yra mindomos“, - sakė E. Gentvilas.

Jis pastebėjo, kad Šunų gerovės konferencija turėjo vykti Europos informacijos biure, į kurį užeiti galima be leidimų.

Konferencijoje planuota skaityti pranešimus aktualiomis šunų gerovės ir švietimo temomis, vėliau planuota surengti apskritojo stalo diskusiją, kurioje būtų aptartos bendradarbiavimo tarp institucijų galimybės ir numatytos švietėjiškos veiklos dėl šunų gerovės gairės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

lyberastai ...

lyberastai  ... portretas
Sunu geroves konferencija renkit lansbirkinej tvartelio sunidej -ten jusu posedziu sale...., o ne Seime ....

...

... portretas
O gal geriau pakalbėt apie "Kiaulių prie valstybės lovio" gerovės problemas?.. :s

Kada

Kada portretas
p.E.Gentvilas norės surengti Žmonių gerovės konferenciją ?Kada susirūpins visų klaipėdiečių gerove ,kad miestiečiai gyventų švarioje aplinkoje ?Meilė ir rūpestis gyvūnų gerove yra pagirtinas,bet żmonės ,jų gerovė kelintoje vietoje ne,,dvarponių"sąraše.?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių