Quantcast

A. Landsbergienei neatvykus į komisijos apklausą, nori įteisinti baudas

Seimas antradienį po pateikimo pritarė pataisoms, kurios leistų drausminti laikinąsias Seimo tyrimo komisijas ignoruojančius asmenis.

Už Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) vadovo „valstiečio“ Vytauto Bako su keliais kolegomis registruotas pataisas po pateikimo balsavo 46 Seimo nariai, prieš buvo 12 ir susilaikė 29 parlamentarai. Toliau pataisas svarstys komitetai.

„Parengti šias pataisas paskatino tai, kad esant dabartiniam reguliavimui laikinosios tyrimo komisijos, kurioms Seimas paveda atsakyti į svarbius klausimus, jos neturi įrankių, kaip tai padaryti. Praktika rodo, kad pasitaiko neretai atvejų, kai žmonės, kurie kviečiami į laikinąsias komisijas liudyti, tiesiog neateina. NSGK darydamas tyrimą susidūrė su tokia situacija“, – pataisas pristatė V. Bakas.

Administracinių nusižengimų kodekso pataisos numato, kad neatvykimas į laikinosios Seimo tyrimo komisijos posėdį ar atsisakymas teikti medžiagą jai grėstų 150–600 eurų bauda, juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – 300–900 eurų bauda.

Pakartotinis pažeidimas juridinių asmenų vadovams ar atsakingiems asmenims grėstų bauda iki 5 tūkst. eurų.

Konservatorius Arvydas Anušauskas klausė NSGK vadovo, ar šiuo metu nėra „devalvuoti laikinųjų komisijų sudarymo principai ir pačios laikinosios komisijos, ir ar tokių įgaliojimų suteikimas nebus politinio ir kitokio spaudimo įrankis opozicijai“.

Minimos pataisos buvo registruotos dar pernai, tačiau į darbotvarkę įtrauktos, kai „valstietės“ Agnės Širinskienės vadovaujama komisija nesulaukė į posėdį pakviestos konservatorių vadovo Gabrieliaus Landsbergio sutuoktinės Austėjos Landsbergienės.

Atsakydamas į klausimą V. Bakas sakė norintis atsiriboti nuo konkrečių atvejų.

„Šį projektą pateikė NSGK nariai ir aš jo nenoriu sieti su jokiais konkrečiais atvejais. Tuo metu, kai mes jį teikėme, aš skaičiau spaudoje, suprantu, apie ką jūs klausiate, net šitos (A. Širinskienės – BNS) komisijos nebuvo“, – atsakė V. Bakas.

“Aš noriu atsiriboti nuo konkrečių bylų, tai yra pats principas, kai pareigūnai, esami, buvę, žmonės kviečiami į Seimo sudarytas laikinąsias komisijas neateina, tai yra nepagarba Seimui ir užkertamos galimybės atsakyti į svarbius visuomenei klausimus“, – teigė komiteto vadovas.

Privačių mokyklų ir darželių tinklą turinčią A. Landsbergienę Seimo komisija norėjo apklausti dėl naujo mokyklos pastato statybų.

„Valstiečių“ atstovai konservatorių vadovą G. Landsbergį dėl jo sutuoktinės verslo susitarimo su investiciniu fondu „BaltCap Infrastructure Fund“ kaltina atstovavus pensijų fondų interesams, kai šis inicijavo skundą į Konstitucinį Teismą dėl pensijų reformos.

Karalienės Mortos mokykla prieš minimą posėdį praėjusią savaitę paskelbė pranešimą, kad mokykla politikoje nedalyvauja, o visus klausimus dėl naujo pastato statybos komisijai jau atsakė tai finansuosiantis fondas.

Dalyvauti atsisakė ir G. Landsbergis

Tuomet komisija nusprendė į kitą posėdį atsakyti į klausimus dėl pensijų fondų kviestis G. Landsbergį.

Jis paskelbė negalintis dalyvauti komisijos posėdyje ir pranešime spaudai tvirtina, kad „komisija piktnaudžiauja Seimo suteiktais įgaliojimais, tampa politinio spaudimo ir nesąžiningos konkurencijos įrankiu, nukreiptu prieš politinius oponentus“.

„Svarstydamas dėl galimybės ateityje dalyvauti komisijos posėdyje ir atsakyti į Jums rūpimus klausimus, prašau Jūsų raštu pateikti man klausimus, į kuriuos komisija pageidauja gauti atsakymus bei argumentuotai atsakyti į išdėstytas pagrįstas abejones dėl Jūsų veiklos teisėtumo, nes nenorėčiau savo dalyvavimu prisidėti prie abejotinos ir galimai neteisėtos Jūsų veiklos ir iš to išplaukiančių teisės pažeidimų“, – teigia G. Landsbergis.

V. Bako vadovaujamas komitetas pataisas dėl baudų už Seimo komisijų ignoravimą įregistravo pernai pavasarį, anksčiau pats nesulaukęs kelių kviestų liudytojų tyrime dėl neteisėto poveikio politiniams procesams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jotautui

Jotautui portretas
Priminimas Jotautui,Kodėl nepaminėjai,kad tam tavo Lansbergiui ,profesoriaus vardą suteikė Maskvos nurodymu>Anoks jis būtų profesorius,jeigu ne Maskva,kuriai jis matomai labai jau nusipelnęs.Nes net nacionalizuotą turtą,Maskvos nurodymu grąžino tik Lansbergiams,daugiau Lietuvoje niekam.O,apie tai,kad pasisavino Norvegijos Lietuvai skirtą premiją,kad persikėlė žemes ir miškus savo ir žmonos į Vilnių,kad pasiėmė Vilniuje sklypą ,kad naudojasi valsybės didžiulėmis privilegijomis(automobiliu,vairuotoju,apsauga),kas jam nepriklauso,tai žinoma Jotauto manymu smulkmė.

salom

salom portretas
na ir snobelis.Daug saltienos iseitu.

manau

manau portretas
Mano manymi kad Lanzbergiai nesutinka dalyvauti komisijoje tai aisku kad yra ko bijoti ir geriausia gynyba puolimas su Anusausku priesakyje,aisku cia pati didziausia vaidmeni vaidina senasis patriarchas Lanzbergiu Lanzbergis Man tai labai keista jai zmogus nieko nera prisidirbes tai ko reikia bijoti ateiti ir atsakyti i tuos klausimus kurie yra svarbus dirbanciai komisijai ir reikia gerbti tokiu zmoniu darba ir ju pastangas .Lanzbergiai savo elgesiu uzdege ZALIA SVIESA ir tiem kurie yra sociai prisidirbe valstybeje ir Lanzbergiai parode kad galima niekur neiti ir niekam nesiaiskinti o toliau ramiai nardyti nusikalstamai drumstame valstybes vandenyse..
VISI KOMENTARAI 97

Galerijos

Daugiau straipsnių