Quantcast

L. Linkevičius: Švedija - svarbus partneris, užtikrinant regiono saugumą

  • Teksto dydis:

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius sako, jog Švedija yra labai svarbus partneris užtikrinat regiono saugumą.

Pasak ministerijos pranešimo, ketvirtadienį Vilniuje L.Linkevičiu susitiko su Švedijos parlamento (Riksdago) pirmininku Urbanu Ahlinu ir pokalbio metu aptarė aktualius dvišalius bei tarptautinės politikos klausimus.

„Bendradarbiavimas su Švedija bei kitomis Šiaurės ir Baltijos šalimis - vienas svarbiausių Lietuvos prioritetų“, - sakė L.Linkevičius.

Kalbantis apie situaciją Ukrainoje buvo sutarta, kad reikia tęsti visokeriopą paramą Ukrainai bei toliau laikytis griežtos pozicijos Rusijos atžvilgiu. L.Linkevičius akcentavo, kad Švedija yra labai svarbus partneris užtikrinant regiono saugumą.

„Susiduriame su labai panašiomis grėsmėmis, todėl turime veikti koordinuotai“, - teigė Lietuvos užsienio reikalų ministras.

Ministras pabrėžė puikius dvišalius santykius ir pažymėjo, kad ekonominiai ryšiai plėtojami itin sėkmingai. Švedija yra pirmoje vietoje pagal investicijų skaičių Lietuvoje. L.Linkevičius pasidžiaugė, kad Lietuvos ir Švedijos elektros jungties projektas „NordBalt“ sėkmingai juda į priekį ir jau 2016 metų pradžioje valstybių elektros rinkos bus sujungtos. Ministras taip pat pakvietė Švediją prisijungti prie konteinerinio traukinio „Vikingas“ projekto.

Lietuvos diplomatijos vadovas pakvietė Švedijos parlamento pirmininką dalyvauti kitų metų pradžioje vyksiančiame tradiciniame „Sniego susitikime“ Trakuose.

Tai pirmasis U.Ahlino vizitas Lietuvoje po šiemet rugsėjo 14 dieną įvykusių Riksdago rinkimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pirmajam

pirmajam portretas
yra daug tiesos, bet negalima visų matuoti vienu matu. Švedijoje yra įsikūrusių lietuvaičių, kurių darbais gėrisi ir labai patenkinti švedai. tai yra mokslininkai, šiaip aukštos kvalifikacijos specialistai, arba puikūs staliai, statybininkai. Todėl galima kalbėti tik apie žinomus atvejus, jau įrodytus nusikaltimus. Kuo daugiau aferistų bus išaiškinta, tuo geriau bus mums visiems, beje, aferistų yra visur ir visose turtingose valstybėse jų yra dar daugiau, nes tai didelės šalys ir jose galima nesunkiai pasislėpti. Tad kai kurie ir dangstosi lietuvių vardais su pavogtais ar padirbtais pasais. Kadangi esame ES, žmonių judėjimui iš šalies į šalį uždrausti negalima, bet galima įspėti tą valstybę, į kurią vyksta (nustatyto elgesio) žmonės, kad jie būtų ten stebimi ir nespėtų pridaryti žalos bei nekenktų Lietuvos vardui.

per daug optimizmo

per daug optimizmo portretas
Švedija yra nusivylusi ruskių gaujomis parazituoti atvykstančiomis ir į jų valstybę, o kadangi LR už otkatus visokiom nataškom, klišom daškom ir nusigėrusioms pigioms šliundrikėm niekatros tautybės ir su jievreiskom gauruotom pajuodusiom šiknom dar ir "lietuvaičių" statusą suteikė...švedai vemia tas "lietuvaites" pamatę ir suka žvilgsnius link latvių. darbštuolių lenkų ir puikių lenkų ponių bei panelių...nesvaikit. Švedams degradų veisykla virtusi Lietuva su nutukusiais kuiliais klerkų kėdėse ir purvinos reputacijos bei nekvalifikuotomis klerkėmis valdiškuose postuose bei milžinišku kiekių sdeniukų tik prašinėjančių duoti pinigų rūpi tik tiek, kiek jiems reikia kuo gfreičiau kad Lietuva prasivalytų nuo defektyvių žmonių - o be to, jie su Lietuva nieko bendro ir neturi nors jų visų aferizmas panašus: prisistato tremtiniais, partizanais, menininkais, muzikantasi, dizaineriais, šokėjomis, artistėmis --- vis tas pats parazitų kontingentas, kurie vis rėkauja: kodėl juos tremia, kodėl nenori
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių