Quantcast

L. Linkevičius su ES ministrais aptars pabėgėlių krizę ir padėtį Ukrainoje

  • Teksto dydis:

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius penktadienį Liuksemburge dalyvaus neformaliame Europos Sąjungos (ES) užsienio reikalų ministrų susitikime, per kurį bus aptarta migracijos krizė, padėtis Ukrainoje.

Susitikimą ministrai pradės Artimųjų Rytų taikos proceso aptarimu. Vėliau su Europos Parlamento Užsienio reikalų komiteto pirmininku Elmaru Broku bus aptarta situacija Ukrainoje ir tolesni ES santykiai su Rusija bei padėtis kitose Rytų partnerystės šalyse – Baltarusijoje, Gruzijoje, Moldovoje, pranešė Užsienio reikalų ministerija.

Šeštadienį, antrą susitikimo dieną, ministrai pradės diskusija dėl galimų bendrų sprendimų migracijos į ES šalis klausimais. Vėliau prie šios diskusijos prisidės ir ministrai iš ES šalių kandidačių – Albanijos, Juodkalnijos, Makedonijos, Serbijos, Turkijos.

ES institucijų vadovai ketvirtadienį paragino padidinti priimamų pabėgėlių skaičių, o Vokietija ir Prancūzija paskelbė sutarusios dėl privalomų pabėgėlių kvotų. Iki šiol Lietuva ir kitos Rytų Europos šalys priešinosi privalomoms kvotoms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių