Quantcast

L. Linkevičius: Rusijos veto dėl tribunolo sustiprins teroristų nebaudžiamumą

Lietuvos premjeras Algirdas Butkevičius sako, kad Rusijos veto dėl Jungtinių Tautų (JT) rezoliucijos rodo šios šalies nenorą, kad būtų ištirta Malaizijos lainerio katastrofa. Užsienio reikalų ministro Lino Linkevičiaus teigimu, liūdniausia, kad teroristams siunčiamas signalas apie jų nebaudžiamumą.

„Kai kurios šalys nenori, kad būtų ištirtas šis įvykis, nenori, kad objektyviai būtų nustatyti ir įvardinti kaltininkai. Aš manau, kad dar bus grįžtama prie šito klausimo ir bus rasti kažkokie sprendimai kaip iki galo atlikti šitą tyrimą“, – situacijos nedramatizavo ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius.

Tuo metu užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius teigė, kad Rusijos pasinaudojimo veto teise pasekmės gali būti kur kas skaudesnės.

„Galima daryti prielaidas, kad Rusija nebebus tokia bešališka, kaip mėgino iki šiol sakyti. Akivaizdu, kad ji yra suinteresuota – tokią prielaidą galima kelti atsižvelgiant į tyrimo rezultatus ir proceso eigą. Kas liūdniausia, tai yra signalas, kuris pastiprina teroristų nebaudžiamumą. Tai yra labai blogas signalas, ypač kai ateina iš tokios tribūnos kaip JT Saugumo taryba, kuri turi saugoti taiką ir saugumą visam pasaulyje“, – teigė L. Linkevičius.


Šiame straipsnyje: Linas LinkevičiusMH17katastrofatribunolasvetoRusijakaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Nadruvis

Nadruvis portretas
Kodėl Ukrainos diepečeriai nukreipė lėktuvą į karo zoną? Kodėl Ukraina slepia dispečerių komandas? Tai kas slepia tyrimą?

cha cha cha

cha cha cha portretas
NU IR SNUKIS,LIETUVOJ MATYTI TIK TOKIE IR PASILIKO.

as

as portretas
as manau kad rusai elgesi teisingai;ju prie tirimo bilos niekas neprileidzia,o kaltina tik ja. keistas tirimas
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių