Quantcast

L. Linkevičius: reformos Moldovoje – pirmiausia dėl šalies žmonių

  • Teksto dydis:

Miuncheno saugumo konferencijos metu Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius susitiko su Moldovos užsienio reikalų ministru Andrejumi Galburu.

Linas Linkevičius pasveikino Moldovą su šiemet minimu diplomatinių santykių užmezgimo 25-mečiu ir pakvietė Moldovos užsienio reikalų ministrą atvykti į Lietuvą.

L. Linkevičius patikino, kad Lietuva išlieka aktyvi ES Rytų partnerystės programoje dalyvaujančių valstybių rėmėja. Ministras paragino Moldovą tęsti reformas ir įgyvendinti Asociacijos susitarimą su ES.

„Reformos yra būtinos siekiant modernizuoti šalį. Raktas į sėkmę pirmiausia yra pačios Moldovos rankose“, - sakė ministras.

Jis pabrėžė, kad Lietuva tęs ekspertinę paramą Moldovai. ES Aukšto lygio patarėjų grupėje Moldovoje dirba 5 Lietuvos atstovai, patarinėjantys Moldovos institucijoms bankų ir saugumo sektoriaus reformų, kovos su korupcija ir kitais klausimais.

Lietuvos institucijos stengsis aktyviai dalyvauti ES Dvynių programos projektuose Moldovoje. Nuo 2009 m. Lietuvos institucijos Moldovoje dalyvavo penkių ES Dvynių programos projektų įgyvendinime už bendrą 6,7 mln. eurų sumą maisto saugos normų bei standartų, vartotojų apsaugos ir rinkos priežiūros, valstybės tarnybos modernizavimo srityse, taip pat skirtų vaistų ir medicinos prietaisų agentūros stiprinimui ir Moldovos nacionalinei maisto saugos agentūrai remti. Projektams gautas Europos Komisijos finansavimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
ja kam,kam,bet kiaulė komjaunimo ir žmonės,tai tikrai nesuderinami dalykai

VYTAS

VYTAS portretas
JO MOLDOVOJE BANKŲ PATATARĖJAI IŠ LIETUVOS.IR KĄ GALI PATARTI,KADA LIETUVOJE BANKO NĖRA.KOVA SU KORUPCIJA,KADA VALDŽIAŽMOGIAI IMA TIK STAMBIOM SUMOM,TĄ GALI PAMOKYTI GAVĘ KYŠĮ.TIKRIAUSIA NORI SUKELTI MOLDOVOJE MAIDANĄ IR SUKELTI REUŠES,KAIP UKRAINOJE.AR SENIAI GRAUŽINIENĖ KIJEVE ANT BAČKOS RĖKĖ,KOKS NUOSTABUS GYVENIMAS ES,O KAS DABAR PAS UKRUS....JEI TIKIE LINKĖS PADĖS MOLDOVAI,GERO NELAUK.MANO NUOMONĖ.PAMENU TAVE JAUNYSTĖJE,BUVAI NE BACHŪRAS,O TELIUKAS

Anonimas

Anonimas portretas
na tai aisku kad Moldovoj reformos pirmiausiai del moldovos zmoniu , O NE DEL EUROGEJU AR JANKIU UZGAIDU KAIP LIETUVOJ
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių