Quantcast

L. Linkevičius: ES svarstys ribojančias priemones Rusijai gynybos srityje

  • Teksto dydis:

Europos Sąjunga (ES) svarstys ribojančias priemones Rusijai gynybos srityje, antradienį pranešė Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius, dalyvaujantis ES ministrų susitikime Briuselyje.

„Bus pateikti iš Komisijos pasiūlymai, kaip būtų galima pritaikyti ribojančias priemones gynybos srityje“, - Lietuvos žurnalistams sakė ministras.

Pasak L.Linkevičiaus, ministrai taip pat sutarė, kad ES sankcijos galės būti taikomos asmenims ir įmonėms, kurios dalyvauja priimant sprendimus, pažeidžiančius Ukrainos suverenitetą.

„Galėsime įtraukti asmenis, kurie artimi sprendimų priėmimui, ko nebuvo iki tol. Sąrašas turi gimti, bet pats principinis sprendimas yra priimtas. Įmonės, kurių veikla prisideda prie šių politinių sprendimų įgyvendinimo pačioje Rusijoje, galės būtų mūsų sankcijų objektas“, - teigė ministras.

Ministras su žurnalistais bendravo dar nesibaigus susitikimui, todėl galutiniai sprendimai bus paskelbti kiek vėliau antradienį.

Paklaustas, ar susitikime buvo iškeltas klausimas dėl Prancūzijos karo laivų „Mistral“ pardavimo Rusijai, L.Linkevičius atsakė: „Tiesiai neįvardijant „Mistralio“, daugelis kalbėjo, ir aš pats sakiau, kad ginklų embargas yra privalomas dalykas, ir ginkluotės tiekimas turi sustoti“.

„Žinoma, kad kai kam tai yra dideli kontraktai ir suprantama, kad tai turi pasekmių, bet vis dėlto Komisija pateiks per porą dienų pasiūlymus, kas turi būti padaryta“, - sakė L.Linkevičius.

Diskusijos ES dėl galimų sankcijų Rusijai atsinaujino, kai virš prorusiškų separatistų kontroliuojamos Rytų Ukrainos buvo numuštas keleivinis  Malaizijos lėktuvas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

AIŠKU

AIŠKU portretas
GERAI SUGEBĖJO KOMSORGAS LTSR KOMUNISTINIAMS VADOVAMS ŠIKNASKYLĘ LAIŽYTI,BET GREIT PRISITAIKĖ IR PRIE ES STRUKTŪRŲ SISTEMOS.TIK KLAUSIMAS AR SUGEBA ŠITAS KOMSORGAS ATSKIRTI PISTOLETĄ NUO PATRANKOS,JUK TOKIE ARMIJOJE NETARNAVO,NES JAU LABAI BIJOJO KARIŠKOS APLINKOS.JUK TUOMET KOMJAUNIMO LINIJA BUVO TOKIEMS VERŠIAMS PATI TINKAMIAUSIA.BUT GOTOV,VSEGDA GOTOV.ATSIMENU VAIKYSTE IR KOKS TELIUKAS BUVO.MANO NUOMONĖ.

geda

geda portretas
Svarbiausias europos subinlaizys

taip

taip portretas
Svarbiausias kariautojas su Rusija Greitai Maskva uskariaus Svarbiausia daugiau pinigu ginklam skirti Jankiam usdirbti reikia
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių