Quantcast

L. Linkevičius: puolimą prieš ukrainiečius privalome sustabdyti bendromis jėgomis

  • Teksto dydis:

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius sako, kad Europos Sąjunga bendromis jėgomis turi sustabdyti Rusijos puolimą Ukrainoje.

Penktadienį ir šeštadienį ministras dalyvavo neformaliame Europos Sąjungos užsienio reikalų ministrų susitikime Milane. Jame daugiausiai dėmesio skirta didėjančios Rusijos agresijos prieš Ukrainą aptarimui.

Ministrai konstatavo, kad tai, kas šiuo metu vyksta rytų Ukrainoje, yra pačiais stipriausiais žodžiais smerktina Rusijos invazija į Ukrainą, kuri pažeidžia tarptautinę teisę, yra nepriimtina tarptautinei bendruomenei ir privalo būti nutraukta.

„Rusija tęsia cinišką visuotinio neigimo politiką ir, nepaisant diplomatinių pastangų, siunčia savo kariuomenę į Ukrainą. Pradėtas atviras puolimas prieš ukrainiečius, kurį privalome bendromis jėgomis sustabdyti“, - pabrėžė L.Linkevičius.

Ministras pažymėjo, kad tarptautinė bendruomenė turi ryžtingai įvertinti ir reaguoti į tokį Rusijos elgesį, padėti ukrainiečiams, suteikdami reikalingą humanitarinę, finansinę pagalbą bei paramą  kariuomenei. Taip pat būtina toliau stiprinti spaudimą ir atsakomąsias priemones Rusijos atžvilgiu, siekiant, kad Rusija nedelsiant nutrauktų karinius veiksmus Ukrainos atžvilgiu bei atitrauktų kariuomenę, kovotojus ir ginkluotę iš Ukrainos teritorijos ir pasienio regiono.

„Negalima gaišti laiko bergždžioms diskusijoms apie invazijos terminologiją, privalome sutelktai rengtis galimiems netikėtumams ateityje. Rusija rodo nepagarbą ne tik Ukrainai, bet ir mums. Deja, mes ne visuomet rodome vienybę, netgi po jau sutartos bendros pozicijos taikant sankcijas arba sudarant nelogiškus karinius sandėrius," - pažymėjo Lietuvos ministras.


Šiame straipsnyje: Linas LinkevičiusUkrainakaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

kad komjaunuolis

kad komjaunuolis portretas
tai nereiškia,kad blogas...Beveik visi buvom tais komjaunuoliais,o iš tikrųjų netgi dūšioj mylėjom Dievą gal labiau,negu tie vaikų prievartautojai šventieji klierikai....

nu.kad

nu.kad portretas
ten Donbase ta liaudis atvirkščiai šneka -kad Kijevo valdžia yra tie ,,agresoriai".Daugumos nuomonė yra tokia.Tai kieno teisybė?kodėl nedaro referendumo,bent būtų aišku kas yra kas ir pagaliau taika įsiviešpatautų.Bet miljonieriams nesinori prarasti ,,riebaus kąsnio",nesvarbu jiems,kad žmonės žūva...Nepelaikau nei rusų,nei ukrainiečių,tik gaila niekuo dėtų žmonių.

dortmundas

dortmundas portretas
ka tas komjaunuolis Linkevicius gali daugiau pasakyt.(buves Panemunes raj.komjaunimo komiteto sekretorius kauno mieste).jo gi niekas rimtai nepriima,kaip ir Grybauskaites pasisakymu.Europai rupi tik,kad karas neissiplestu i Centrine Europa,o visa kita tai Rytu Europos reikalas.Kad toks komjaunuolis linkevicius savo kalbomis siutina,o ne baugina Putino,tai ir durnam aisku.Tegu pasiziuri i apklausas,kur dauguma zmoniu mano,kad uzpuolimo atveju,Nato negins Lietuvos,taip mano dauguma apklausos dalyviu,tad tos kalbos ,kokios dar buvo 1941 metais,kad mus apgins Amerika tik liko kalbomis,o tokie aktyvistai,kurie reiskesi pirmieji paliko Lietuva,ar nebus vel taip pat.Tik kentes eiliniai zmones,kurie neturi galimybiu palikt Lietuva,karo atveju.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių