Quantcast

L. Linkevičius: numalšinti protestai Baltarusijai nebus į naudą

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius neatmeta, kad Vakarų šalys prieš Baltarusiją gali imtis naujų sankcijų, jei ten vėl atsiras politiniai kaliniai.

Taip jis LRT RADIJUI komentuoja šeštadienį Minske numalšintus antivyriausybinius protestus.

Skirtingais duomenimis, čia galėjo būti sulaikyta nuo kelių šimtų iki tūkstančio žmonių, tarp jų – kelios dešimtys žurnalistų. Pasak L. Linkevičiaus, tokie veiksmai Baltarusijai nebus į naudą.

LRT radijui sako Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

„Tai iš tikrųjų atsilieps ne tik vidaus politikoje, kur padėtis tokiu būdu nebus stabilizuota, bet tai atsilieps ir tolimesniuose santykiuose su Europos Sąjunga ir atitinkamai – iš to išplaukiančiose visuose kituose susitarimuose, kurie, iš tikrųjų, būtų naudingi Baltarusijai, kaip šaliai.

Taip kad čia yra Baltarusijos valdžios pasirinkimas, o mūsų pareiga – principingai ir adekvačiai reaguoti į tą situaciją. Deja, ta reakcija bus griežta ir toliau. Jeigu ten vėl atsiras politiniai kaliniai, tai, be jokios abejonės, vėl bus grįžtama prie sankcijų klausimo“, – LRT RADIJUI kalbėjo L. Linkevičius.

Tuo metu Rusijos žiniasklaida kiek anksčiau skelbė, kad pirmadienį Rusijos teismas svarstys žymaus šios šalies opozicijos lyderio Aleksėjaus Navalno likimą. Jis sekmadienį kartu su šimtais kitų opozicijos aktyvistų buvo suimtas per Maskvoje vykusį nesankcionuotą mitingą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sanimideg

Sanimideg portretas
Komsomolec dirba Rusijos naudai akivaizdai kaip ir Gryba. Tikslas yra duoti formali alibi Putinui kad padaris su Baltarusija kaip padare su Ukraina.

hghghg

hghghg portretas
o Lietuvoje kruvinai numalšintas protestas turėjo daug naudos ? Ar jau užmiršote savo niekingus darbelius? Ar Lietuvoje viskas galima?

PAGAL KOMSOMOLCO MĄSTYMA...REIKIA UKRAINOS VARIANTO...

PAGAL KOMSOMOLCO MĄSTYMA...REIKIA UKRAINOS VARIANTO... portretas
Tas debilas padėjo JAV banditams padaryti perversmą Ukrainoje. Ar Ukrainos žmonėms šiandien nuo to geriau? To pačio linki ir Baltarusijai. Tik...Lukašenka jau mokytas. Ir tokius komsomolcus, kaip Linkevičius, greitai pastatys į vietą. Juokinga, kai blusa šokinėja ir moko dramblį...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių