Quantcast

L. Linkevičius Minske susitiks ir su valdžios, ir su opozicijos atstovais

  • Teksto dydis:

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius ketvirtadienį vyks vizito į Baltarusijos sostinę Minską.

„Taip, planuoju vykti rytoj“, - trečiadienį BNS sakė ministras.

Jis planuoja susitikti su Baltarusijos premjeru Michailu Miasnikovičiumi, užsienio reikalų ministru Vladimiru Makejumi. Taip pat ketina dalyvauti Baltarusijos opozicijos ir pilietinės visuomenės atstovų susitikime.

Liepos viduryje Pasaulio jaunimo lietuvių susitikime L.Linkevičius tvirtino, kad Lietuva turi vystyti dialogą su Baltarusija, nors šalyje ir yra demokratijos problemų.

„(Vyksta) dialogas su Rusija - kalba prezidentai su prezidentu. Pasakykite man bent keletą priežasčių, kodėl negali vykti su Baltarusija? Net ir ta oficiali valdžia, kuri dabar yra, nepripažino Abchazijos, Osetijos, Krymo okupacijos. Nesakau, kad ten viskas gerai - yra daug problemų, yra politiniai kaliniai, aš tai suprantu. Bet jie - mūsų kaimynai, turime su jais kalbėtis“, - kalbėjo ministras.

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka pirmąkart prezidentu išrinktas 1994-ųjų liepos 10 dieną. 1996-aisiais jo inicijuotame referendume išplėstos prezidento galios. Jis perrinktas 2001-aisiais, 2006-aisiais, 2010-aisiais. Vakarai teigia, kad rinkimuose buvo šiurkščių pažeidimų, A.Lukašenka kritikuojamas dėl opozicijos persekiojimo, spaudos ir kitų demokratinių laisvių suvaržymo. Jam ir kitiems aukštiems valdžios pareigūnams Europos Sąjunga (ES) yra uždraudusi atvykti į Bendrijos šalis.

Nauji prezidento rinkimai Baltarusijoje vyks kitąmet.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nekomjaunuolis

nekomjaunuolis portretas
komjaunuoli pabuk namie padirbek lietuvai nes gali svorio netekti
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių