Quantcast

Ministras: Lietuva suinteresuota plėsti dialogą su Rusijos visuomene

  • Teksto dydis:

Lietuva suinteresuota plėsti dialogą su Rusijos pilietine visuomene, susitikęs su Lietuvoje susirinkusiais Rusijos opozicijos atstovais sako Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

„Žmogiškieji ryšiai tarp Europos Sąjungos ir Rusijos, tarp Lietuvos ir Rusijos yra labai svarbūs. Kremliaus politika ir Rusijos žmonės nėra tapatūs dalykai“, –  teigė L.Linkevičius ketvirtadienį prasidėjusiame Vilniaus Rusijos forume susitikęs su Rusijos opozicionieriais.

Kaip pranešė Užsienio reikalų ministerija, kalbėdamas su judėjimo „Atviroji Rusija“ įkūrėju Michailu Chodorkovskiu, buvusiu Rusijos premjeru Michailu Kasjanovu, po bandymų nunuodyti JAV šiuo metu besigydančiu Vladimiru Kara-Murza, nužudyto Rusijos opozicijos politiko Boriso Nemcovo dukra Žana Nemcova, vienu artimiausių B.Nemcovo bendražygių Ilja Jašinu, nunuodyto Aleksandro Litvinenko našle Marina Litvinenko ir kitais Rusijos visuomenės veikėjais ministras pabrėžė, kad Lietuva suinteresuota palaikyti ir plėsti dialogą ir kontaktus su Rusijos pilietine visuomene.

Tradicinis Rusijos forumas, kuriame dalyvauja daugiau kaip šimtas politikų, visuomenininkų, akademikų ir žurnalistų iš įvairių šalių, prasidėjo ketvirtadienį.

Kasmet vykstančiame forume aptariamos Rusijos vidaus ir užsienio politikos aktualijos, žmogaus teisių padėtis, Rusijos santykiai su Vakarais, šių santykių perspektyvos. Diskusijų metu įvertinamos Rusijos raidos tendencijos, ekonominė padėtis, diskutuojama kovos su Rusijos propaganda tema, kitais klausimais.

Anot ministerijos, šiais metais pagrindinis dėmesys bus skiriamas Rusijos gyventojų nuotaikoms bei galimiems jų pokyčiams prieš 2018 metais vyksiančius Rusijos prezidento rinkimus, kitiems su šiais rinkimais susijusiems procesams.

Vilniaus Rusijos forumas rengiamas nuo 2013 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Istorikas

Istorikas portretas
M. Chodorkovskis yra žydų tautybės žmogus, buvęs Maskvos Frunzės rajono komjaunimo pirmasis sekretorius, perestroikos išdavoje tapęs milijardieriumi. Ech, jūs kolūkiečių vaikai, valstiečių anūkai... Nieko jūs taip ir nesupratote apie "perestroiką" ir laisvąją rinką...

Užpelkis

Užpelkis portretas
"Sydiat dva byvsych komsomolca - odin iz Kaunasa, Paniamunskovo gorkoma, drugoj iz Moskvy, byvchyj piervyj sekretar Frunzinskovo rajona ir ulybajutsa vspominaja trevožnyje dni Perestroikij: "Nu kak, Miša, krasivo my ich najabali ?! My teper milijoniery, a oni niščije... Yes ! " Sėdi du buvę pirmieji komjaunimo sekretoriai - vienas Kauno Panemunės rajono, kitas - Maskvos Frunzės rajono ir juokiasi prisimindami neramias Perestroikos dienas. " - Na kaip, Miša, gražiai mes juos išpy...om ?! Mes šiandien milijonieriai, o jie - ubagai. Emigrantai. Klaidžioja po Europą ieškodami darbo, kaip Markso laikais klaidžiojo komunizmo šmėkla. Yes ! Einam išgersim burgundiško vyno, prisiminsim komjaunuoliškus sąskrydžius "v podmoskovje". Ech, molodostj naša..."

Skirkit :

Skirkit : portretas
Vatnykus nuo normaliu rusu !
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių