Quantcast

L. Linkevičius: Lietuva neliks nuošalyje sprendžiant migracijos problemą

  • Teksto dydis:

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius žada, kad Lietuva ieškos būdų, kaip prisidėti prie Europos Sąjungos (ES) ir tarptautinės bendruomenės pastangų sprendžiant pabėgėlių migracijos problemą.

Tai Lietuvos ministras pareiškė pirmadienį Liuksemburge vykusiame ES Užsienio reikalų tarybos posėdyje, kuriame aptarta savaitgalį Viduržemio jūroje įvykusi tragedija, kai apvirtus laivui žuvo keli šimtai pabėgėlių, iš Libijos vykusių į Europą.

Posėdžio metu Lietuva pareiškė paramą ir solidarumą su Italija, kuriai šiuo metu tenka didžiausia nelegalios migracijos našta, sakoma Užsienio reikalų ministerijos pranešime.
„Lietuva neliks tragedijos nuošalyje ir ieškos būdų, kaip prisidėti prie ES ir tarptautinės bendruomenės pastangų sprendžiant migracijos problemą ir jos sukeliamas pasekmes“, - sakė ministras.

Jis pabrėžė, kad svarbu ne tik padėti pabėgėliams, bet ir kovoti su migracijos priežastimis, kurios šiuo metu yra Libijos teritorijoje. Pasak L.Linkevičiaus, šie klausimai turi būti aptarti ir Jungtinių Tautų Saugumo  Taryboje, kurioje iki  šių metų dirba Lietuva.

„Tai, kas vyksta prie Lampedūzos krantų, yra didelė drama. Vien šiemet jau nuskendo tiek žmonių, kiek per Titaniko katastrofą. Tarptautiniai nusikaltėliai, prekeivai žmonėmis vykdo nusikaltimus žmogiškumui. Svarbu ne tik užtikrinti pagalbos teikimą nelaimėje atsidūrusiems pabėgėliams, bet dar svarbiau kovoti su tais, kurie rizikuoja žmonių gyvybėmis nelegaliai gabenant pabėgėlius. Siekiant išvengti migrantų, teisingiau pasakius, karo aukų antplūdžio, nepakanka vien tik saugoti savo sienas. Turime kovoti su priežastimis, o jos šiuo metu yra Libijos teritorijoje. Būtinas visų tarptautinių institucijų įsitraukimas. Manome, kad šį klausimą būtina aptarti JT Saugumo Taryboje“, - teigė L.Linkevičius.

Pasak pranešimo, užsienio reikalų ministrai išsamiai aptarė situacijos Libijoje klausimą, remdamiesi ES vyriausiosios užsienio reikalų įgaliotinės Federicos Mogherini (Federikos Mogerini) parengtu dokumentu dėl galimų ES veiksmų siekiant sureguliuoti krizę šalyje – pradedant tolesne parama Jungtinių Tautų pastangoms, baigiant keliomis ES bendros saugumo ir gynybos politikos operacijų opcijomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

blogiausia kas gali būti

blogiausia kas gali būti portretas
tai aktyvus durnius

Rokis

Rokis portretas
Naikinti kontrabandistu laivus, kuo greiciau deportuoti visus namo. Jokio isskirstymo po Europa. Ir taip privaziavo ivairaus plauko babaju, nebera ramaus gyvenimo per juos!

nigga

nigga portretas
nu ka beretiniai bomzai laukit sveteliu nekvistu, turesit ne tik kiaulesnukius valdzizmogius bet ir tukstancius negru ir babaju sert, ruoskites
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių