Quantcast

L. Linkevičius: Lietuva neįsivaizduojama be žydų indėlio

  • Teksto dydis:

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius, antradienį susitikęs su Vilniuje viešinčiu Amerikos žydų komiteto vadovu Davidu Harrisu (Deividu Harisu), pabrėžė žydų reikšmę Lietuvos valstybei.

„Lietuvos valstybės sukūrimas bei įtvirtinimas prieš 100 metų neįsivaizduojamas be žydų indėlio. Gerbiame žydų tradicijas ir puoselėjame žydų paveldą“, – sakė L. Linkevičius, pranešė Užsienio reikalų ministerija (URM).

Susitikime, kuriame dalyvavo ir Lietuvos žydų bendruomenės vadovė Faina Kukliansky, aptarti transatlantiniai santykiai, Europos Sąjungos politika Artimuosiuose Rytuose, Lietuvos ir Izraelio valstybės santykiai, planai kartu su tautinėmis bendruomenėmis pasaulyje prasmingai pažymėti atkurtos Lietuvos valstybės šimtmetį. Užsienio reikalų ministras taip pat pabrėžė, kad Lietuva labai vertina Amerikos žydų komiteto ligšiolinę veiklą ir paramą demokratiniam Lietuvos vystymuisi.

Pasak URM, Amerikos žydų komitetas aktyviai remia demokratines permainas Rytų ir Vidurio Europoje. Tai – pirmoji žydų organizacija, pasisakiusi už Lietuvos nepriklausomybės pripažinimą ir NATO plėtrą. Siekdamas palaikyti intensyvesnius santykius su Baltijos ir Vyšegrado šalių vyriausybėmis bei šių šalių žydų bendruomenėmis komitetas Varšuvoje 2017 metais įkūrė Rytų Europos būstinę.


Šiame straipsnyje: Linas LinkevičiusLietuvažydai

NAUJAUSI KOMENTARAI

D-D

D-D portretas
Uz kvaila balsavima kartu su Vladimiru, Merkeliene, varlaedi, Afganistanu ir Pakistanu, Koreja ir Katara... uzmokestis... galesit pirkt auksinius saukstus, sakutes bei tarelkas. Faina nepades... ji uzgaveniu maske.

pritariu

pritariu portretas
...ir be rubuilių kolaborantų - komsomolo aktyvistų bei tskp partškolos kgbisčių.

linkeviciu asile ----

linkeviciu  asile  ---- portretas
lietuva neissivaizduojama be lietuviu ....kuriuos tu su grybauskaite jau baigi visus su ubagu tarbom isvyt is lietuvos , na o be zydu kaip nors issiversim..
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių