Quantcast

L. Linkevičius: Lietuva ir Lenkija turi būti kartu, kad apgintų laisvę

  • Teksto dydis:

Lietuva ir Lenkija turi būti kartu tam, kad apgintume laisvę ir sustiprintume mūsų valstybių saugumą, savo laiške Lenkijos kolegai diplomatinių santykių užmezgimo proga rašo Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

„Per amžius mūsų tautas siejo istorija, bendros institucijos, kultūra ir siekis ginti laisvę. Lietuva ir Lenkija turi būti kartu tam, kad apgintume laisvę ir sustiprintume mūsų valstybių saugumą“, – teigė L.Linkevičius.

Kaip pranešė Užsienio reikalų ministerija, savo laiške Lenkijos kolegai Witoldui Waszczykowskiui (Vitoldui Vaščykovskiui) pažymėjo, kad dvi kaimynines tautas sieja bendras interesas puoselėti ir nuolat tobulinti glaudžią valstybių partnerystę.

„Esame patikimi partneriai saugumo ir gynybos srityje, artimi NATO sąjungininkai, mus sieja strateginis interesas stiprinti NATO rytinio flango saugumą. Turime įgyvendinti visus NATO Varšuvos vadovų susitikimo sprendimus, rengti bendras pratybas ir kruopščiai planuoti tam, kad gynybos priemonės būtų veiksmingos“, – teigia Lietuvos diplomatijos vadovas.

Ministras pažymėjo, kad Lietuva ir Lenkija turi tęsti bendrą darbą siekiant, kad Rytų partnerystės politika būtų efektyvi, taip pat toliau remti Ukrainos, Gruzijos ir Moldovos europinę perspektyvą.

L.Linkevičiaus teigimu, svarbu toliau įgyvendinti strateginius infrastruktūros projektus, tokius kaip Baltijos šalių elektros sistemų sinchronizacija su Europos tinklais, Lietuvos ir Lenkijos dujų jungtis ir „Rail Baltica“. Ministras taip pat atkreipė dėmesį į Astravo branduolinės jėgainės statybas pažeidžiant tarptautinius branduolinės saugos ir aplinkosaugos standartus.

„Mes taip pat galėtume padaryti daugiau telkdami bendram darbui verslo atstovus, intelektualus ir jaunimą. Tikiu, kad glaudus bendradarbiavimas ir atviras dialogas visais klausimais, taip pat dėl tautinių mažumų Lietuvoje ir Lenkijoje, leis išspręsti visus rūpimus klausimus“, – akcentavo L.Linkevičius.

Lenkija pripažino Lietuvos nepriklausomybę 1991 metų rugpjūčio 26 dieną, o tų metų rugsėjo 5 dieną abi valstybės užmezgė diplomatinius santykius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Artas

Artas portretas
Kas nors priminkite sitam silpnaprociui, kaip Lietuva neteko Vilniaus krasto..

juokas

juokas portretas
Tas su skis išvis ar turi smegenų,tu komunistų išgama raudonas ,jau su haholais pridirbai,apie kokia tu genocido veikėjas laisvę kalbi ,mes laisvi,kai tokio parsidavėlio nematom ,kiauliasnukis

Jei,

Jei, portretas
sieloj vergas,jokia laisve nepades.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių