Quantcast

L. Linkevičius kvietė ES kolegas nepamiršti, kas vyksta Ukrainoje

  • Teksto dydis:

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius, pirmadienį dalyvaujantis Liuksemburge vykstančiame Europos Sąjungos Užsienio reikalų tarybos (URT) posėdyje, informavo kolegas apie ką tik įvykusį savo vizitą į Ukrainą, kur susitiko su aukščiausiais Ukrainos pareigūnais, opozicijos atstovais, totorių bendruomenės nariais.

Ministras L. Linkevičius atkreipė ES užsienio reikalų ministrų dėmesį į nuolat besitęsiančius Minsko susitarimų pažeidimus, kuriuos pats stebėjo vizito metu, taip pat augantį apšaudymų skaičių ties kontaktine linija Luhansko srityje iš separatistų pusės. Separatistus ir toliau palaiko Rusija, tiekia jiems uždraustus ginklus. Nepaisant susitarimų, veikia tik vienas sienos praleidimo punktas vietos gyventojams, žmonės iki 6 valandų karštyje stovi eilėje.

Lietuvos užsienio reikalų ministras atkreipė dėmesį, kad politinio kalinio Ukrainos kino režisieriaus totoriaus Oleho Sencovo sveikatos būklė nuolat blogėja. Ministras, pasak URM pranešimo, pakvietė ES kolegas nebūti nuošalyje ir bendrai visiems reikalauti kuo greitesnio jo išlaisvinimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Geras

Geras portretas
Kada tu kiaulės snukį apie Lietuvą mąstyti pradedi ir nustoti rūpintis fašistais banderiniais žudikais

...

... portretas
Linuk, jie ir taip ŽINO kas toje Ukrainoje, ne šiaip sau vengia su jais bendraut.

komsorge -nepamirsk lietuvos

komsorge  -nepamirsk lietuvos portretas
ir negabenk 100 000 tukstanciu xoxolu y lietuva , atimdamas darba is lietuviu- skatindamas emigracija -vygdydamas tautos genocida...
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių