Quantcast

L. Linkevičius: karinė pagalba Ukrainai turi būti svarstoma

  • Teksto dydis:

Europos Sąjunga (ES) ir kitos tarptautinės organizacijos turėtų apsvarstyti galimybę suteikti Ukrainai karinę pagalbą, sako Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

„Manau, kad gali būti svarstoma. Turėtume, mūsų nuomone, svarstyti visokią įmanomą pagalbą ukrainiečiams, nes ta krizė, kurią jie išgyvena, yra ir ekonominė, ir karinė, ir politinė, todėl ten kur įmanoma, turime suteikti pagalbą. Ką galime, darome ir nacionaliniu lygiu, bet reikia tartis, kad ir tarptautinės organizacijos aktyviau pasireikštų šiuo požiūriu“, - trečiadienį Seime žurnalistams sakė ministras.

Suteikti karinę pagalbą ES šalių prašė Ukrainos vadovai.

Parlamento Užsienio ir Europos reikalų komitetai trečiadienį svarstė Lietuvos poziciją per savaitgalį vyksiančią Europos Vadovų Tarybą (EVT).

„Mūsų pozicija aiški ir nuosekli. Sieksime, kad kolegos taip pat principingai ir aiškiai vertintų tą situaciją, kuri dabar vyksta Ukrainoje. Pastarieji įvykiai turėjo ir agresijos elementų. Kalbame apie vadinamąjį humanitarinį kovojų, kuris buvo gana keistas, nesuderintas nei su Ukrainos valdžia, nei su Raudonuoju kryžiumi, pažeidė tarptautines normas. Mes penktadienį inicijavome Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos posėdį tuo klausimu. Dabar prieš pat Minsko įvykius buvo ir daugiau nerimą keliančių faktų - tai šarvuotos technikos prasiveržimas, parašiutininkų invazija“, - teigė L.Linkevičius.

„Manau, kad mūsų tikslas visose diskusijose - principingai įvertinti situaciją ir imtis tolesnių veiksmų, tolesnio suderinto aiškaus spaudimo“, - pridūrė jis.

Pasak ministro, EVT taip pat bus pratęsta diskusija dėl kandidatų į ES prezidento ir įgaliotinės užsienio politikai postus.

Paklaustas, už ką galėtų būtų atsakingas Lietuvos eurokomisaras, L.Linkevičius tvirtino, jog apie tai dar anksti kalbėti.

„Yra prielaidos, bet kadangi dabar vyksta derinimas, aiškus tik (Europos Komisijos) pirmininkas, o visi kiti atstovai paaiškės artimiausiu metu“, - sakė ministras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai mergšei

tai mergšei portretas
jau tu tikrai nenudvėsi, mergše.

tam RUSAS

tam RUSAS portretas
na, va, sušaudykim žydus, įskaitant žirinovskį, kaip pataria RUSAS, tuomet tikrai įsigalės bent ramybė. O dabar tas žydas žirinovskis visiems maišosi po kojomis, ypač RUSUI, tūnanačiam Lietuvoje. Taigi, paklausykim, ką tas RUSAS vapa, o patys padėkim Ukrainai ir tikrai ji laimės, o tuos banditus-mongolų išperas tikrai reikia šaudyti vietoje, kaip ir nori RUSAS. S.Banderos pasekėjai drąsai priešinasi ruskiams, nes turi patirties, todėl ir toliau reikia skersti ruskių teroristus be jokio gailesčio ir teismų. Teismams dar jų liks, oi dar liks. Karinės pagalbos klausimas neturi būti sprendžiamas, jis turi būti vykdomas visų ruskių siaubui. Kaip gyvenasi Lietuvoje ruski-suski?

mergse

mergse portretas
savi zmones tegul skursta, o svetimiems padesim.gero seimininko mastymas...komjaunuolis atletas jau nesupranta kuriam seimininkui kojas laizyt...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių