Quantcast

Ragina ES įvesti sankcijas Rusijai dėl atakos prieš Ukrainos laivus

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius pirmadienį paragino Europos Sąjungą (ES) įvesti naujas sankcijas Rusijai dėl Ukrainos laivų užėmimo Kerčės sąsiauryje netoli Krymo.

„Esu įsitikinęs, kad neseniai prieš Ukrainos laivyną panaudoti kariniai veiksmai (...) yra tarptautinės teisės pažeidimas ir negali apsieiti be pasekmių“, – žurnalistams Briuselyje sakė L. Linkevičius, atvykęs į ES užsienio reikalų ministrų susitikimą.

„Nesakau, kad tikimės dėl to apsispręsti šiandien, bet su šiuo incidentu susijusios sankcijos turi būti ant stalo“, – pridūrė jis.

Pasak ministro, sankcijos turėtų būti įvestos Juodosios jūros laivyno vadovybei.

Lietuva praeitą savaitę įtraukė į nacionalinį juodąjį sąrašą 20 Rusijos pareigūnų, kuriuos laiko atsakingais už trijų Ukrainos karinių laivų užgrobimą. L. Linkevičius pripažino, kad nacionalinės sankcijos nėra efektyvios.

Jis taip pat pareiškė, kad Rusijai nedaro įspūdžio „mūsų pareiškimai apie susirūpinimą, ar gilų susirūpinimą, ar labai gilų susirūpinimą“.

„Tai iš tikrųjų tampa retorika be jokios reakcijos“, – kalbėjo ministras.

Ukrainiečiai sako, kad prieš kelias savaites apšaudžiusi ir užgrobusi jos laivus Rusija pradėjo naują agresijos etapą. Maskva tvirtina, kad Ukrainos laivai neteisėtai įplaukė į jos teritorinius vandenis.


Šiame straipsnyje: Linas Linkevičiussankcijos Rusijaikaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

DIEDUKAS

DIEDUKAS portretas
LINUK,NUSIVALYK SNARGLĮ,KURĮ UŽMETĖ EUROPOS SĄJUNGA.JUK PROTINGI ŽMONĖS SUPRATO,KAD CHOCHOLAI BUVO RUSIJOS VANDENYSE SU KARO LAIVAIS.O JUK JIE KILNŪS,NEPASKANDINO.

nuomonė

nuomonė portretas
Per paskutinius metus negirdėjau, kad tas peniukšlis būtų nuveikęs ką nors konstruktyvaus ar naudingo savo šaliai. Kyla klausimas- ar tai tikrai mūsų ministras, ar tik kažkoks JAV specialus pasiuntinys Ukrainos reikalams ? Mūsų Ukrainos reikalų prezidentė dar nors šalia to ir kažką kito nuveikia, o ką šitas ? Kam jis išvis mums reikalingas ?

video skirta- 'koSOmolcuj" Xriu- Xriu..:))

video skirta- 'koSOmolcuj" Xriu- Xriu..:)) portretas
in YouTube-Комсомольцы - Добровольцы!!:)))
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių