Quantcast

L. Linkevičius apie ES kovotojus Rytų Ukrainoje: eilinė nesąmonė

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius eiline nesąmone pavadino Rusijos valdžios komentuojamą Italijos dienraščio pranešimą apie tariamus Baltijos šalių, Suomijos, Švedijos ir Prancūzijos kovotojus Rytų Ukrainoje.

L.Linkevičiaus teigimu, pastaruoju metu melagingos Rusijos propagandos labai padaugėjo.

„Čia eilinė nesąmonė, kurių dabar padaugėjo. Dabar turime kovoti ne tik su neteisėtų karinių grupuočių apraiškomis, bet ir su propagandinėmis strėlėmis. Propagandos mašina Rusijoje gerai sutepta ir gerai finansuojama“, - Lietuvos žurnalistams Briuselyje sakė L.Linkevičius.

Jis atkreipė dėmesį, kad Rusijoje taip pat skleidžiamos neįtikėtinos versijos apie Malaizijos keleivinio lėktuvo numušimą virš prorusiškų separatistų kontroliuojamos Rytų Ukrainos.

„Skleidžiamos nesąmonės ne tik apie grupuotes, bet ir visokios versijos apie lėktuvo katastrofą, apkaltinant visus, ką įmanoma, tik ne save pačius“, - sakė L.Linkevičius.

Rusijos užsienio reikalų ministerija antradienį išplatino pranešimą spaudai, kuriame pareiškė reikalaujanti išsiaiškinti pranešimą Italijos laikraštyje „Il Giornale“. Šis dienraštis susijęs su V.Putinui artimu politiku buvusiu Italijos premjeru Silvio Berlusconi (Silvijumi Berluskoniu).

„Rusija su didžiuliu susirūpinimu išanalizavo Italijos žiniasklaidos priemonės „Il Giornale“ pranešimą dėl samdinių iš kai kurių Europos šalių, pirmiausia Švedijos, Suomijos, Baltijos šalių ir Prancūzijos, dalyvavimo kovos veiksmuose Ukrainos baudžiamųjų operacijų dalyvių pusėje vadinamajame Azovo batalione, kurio veiklą finansuoja ir jai vadovauja gubernatorius Ihoris Kolomoiskis“, - teigiama Rusijos URM pareiškime.

„Reikalaujame įvardytų šalių oficialios valdžios atlikti visapusišką tyrimą dėl paminėtų faktų ir pasmerkti samdinių dalyvavimą kariniuose veiksmuose Rytų Ukrainoje“, - nurodė ministerija.


Šiame straipsnyje: Linas Linkevičiuskaras UkrainojeRusijaseparatistai

NAUJAUSI KOMENTARAI

kai zmogus neturi ka pasakyti

kai zmogus neturi ka pasakyti  portretas
tuomet vartoja zodi nesamone. Taip puolamam gintis visada sunkiau. O irodyti kad esi teisus pastaruoju metu neimanoma

tai taip

tai taip portretas
Is visos europos surinko padugnes nes ukrainieciai kariauti nenori Tik samdiniai ir banderu fasistai ir zudo zmones uz pinigus Visi spiauna i patriotizma Gyventi visi nori Tap kad nereikia jaudintis ponai runkeliai Kijevo fasistam kirdyk greitai bus

litas

litas portretas
o amerikos kalejimas buvo lietuvoj ar ne?
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių