Quantcast

L. Graužinienė: Seimo nusiteikimas apsunkino lygių galimybių kontrolieriaus paieškas

  • Teksto dydis:

Neigiamas Seimo nusiteikimas dėl lygių galimybių kontrolieriaus paskyrimo apsunkino galimų kandidatų paieškas, pripažįsta Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė.

Vis dėlto parlamento vadovė tikisi, kad atstovas į daugiau kaip metus laisvą likusią lygių galimybių kontrolieriaus poziciją bus patvirtintas Seimo pavasario sesijoje.

„Labai gaila, kad Seimas atmetė ir vieną, ir kitą kandidatūrą, kadangi buvo parinkti labai kompetetingi žmonės. Labai tikiuosi, kad pavasario sesijoje mes priimsime šį sprendimą. Dabar jau ganėtinai sudėtinga įtikinti žmones, kad reikėtų ateiti į Seimą, pristatyti savo programą. Žmonės labai atsakingai sveria, ar būti kandidatais“, - BNS sakė Seimo pirmininkė.

Ji taip pat kritikavo kolegas, balsavusius prieš paskyrimus.

„Ta pozicija reikalauja laikytis įstatymų, europinių teisės aktų. Negali pretendentas atsakinėti taip, kaip kai kurie Seimo nariai norėtų, kad atsakytų. Reikia atsakyti taip, kaip reikalauja įstatymai“, - sakė L.Graužinienė.

Seimui atmetus jau dvi pasiūlytas kandidates į lygių galimybių kontrolieres, Jungtinių Tautų Moterų diskriminacijos panaikinimo komitetas paragino Lietuvą neatidėliojant paskirti pareigūną į šią poziciją.

Šių metų lapkritį Seimas per slaptą balsavimą atmetė į lygių galimybių kontrolieriaus pareigas pasiūlytos teisininkės Dianos Gumbrevičiūtės-Kuzminskienės kandidatūrą, pernai gruodį - teisininkės, Mykolo Romerio universiteto profesorės Lyros Jakulevičienės kandidatūrą.

Lygių galimybių kontrolieriaus įstaiga nuolatinio vadovo neturi nuo 2013 metų lapkričio, kai netikėtai mirė ilgametė lygių galimybių kontrolierė Aušrinė Burneikienė.

Įstaigai šiuo metu laikinai vadovauja vaiko teisių kontrolierė Edita Žiobienė.

Lygių galimybių kontrolierių Seimo pirmininko teikimu 5 metams skiria Seimas. Kontrolieriumi gali būti skiriamas nepriekaištingos reputacijos Lietuvos pilietis, turintis aukštąjį teisinį išsilavinimą ir ne mažesnį kaip penkerių metų teisinio darbo arba darbo valstybės valdžios bei valdymo institucijose stažą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių