Quantcast

L. Graužinienė: rinkimų rezultatai valdančiajai koalicijai įtakos neturės

  • Teksto dydis:

Darbo partijos pirmininkė Loreta Graužinienė sako, kad savivaldos rinkimų rezultatai jokios įtakos valdančiajai koalicijai Vyriausybėje neturės.

„Tikrai neatsilieps, nes savivaldos rinkimai yra vietiniai, į vietos tarybas“, - žurnalistams sakė Seimo vadovė, paklausta apie galimus koalicijos pokyčius, kuriuos svarsto politologai.

„Savivaldytbių tarybose per visą resupubliką yra labai įvairių formatų koalicijų. Čia visiškai nesietina su mūsų valdančiąja koalicija“, - pridūrė ji.

Vertindama vietos valdžios rinkimų rezultatus, ji sakė mananti, kad Darbo partija pasirodė neblogai, tačiau rezultatai didžiuosiuose miestuose nuvylė.

„Darbo partijos rezultatas, pasižiūrėjus per visą respubliką, tikrai yra labai neblogas, nes mes planavome 10 kandidatų į merus, kad išeis į antrą turą. Tai turime Nijolę Naujokienę Kėdainiuose, kuri išėjo iš pirmo turo. Taip pat dar šešis kandidatus, kuriuos matome potencialiai galinčius laimėti antrame ture“, - sakė ji.

„Turime šiek tiek ir nuostolio, tą reikia pripažinti. Didieji miestai šį kartą nesublizgėjo ir kažko pritrūko. Galbūt reikėjo aktyviau lankyti gyventojus namuose, kaip darė Liberalų sąjūdis, ir jie turi geresnį rezultatą“, - svarstė L.Graužinienė.

Darbo partijos pirmininkė teigė, kad 2011 metais Darbo partija laimėjo 165 mandatus savivaldybių tarybose, o po sekmadienio rinkimų turi 148.

Už Darbo partiją rinkimuose balsavo 8,43 proc. rinkėjų. „Darbiečius“ aplenkė socialdemokratai, konservatoriai ir liberalai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių