Quantcast

L. Graužinienė piktinasi, kad premjeras nederina veiksmų su koalicijos partneriais

  • Teksto dydis:

Vyriausybė kartais užsimiršta, kad yra skiriama Seimo, o jos ministrai elgiasi neatsakingai pareikšdami apie sprendimus prieš derindami juos su koalicijos partneriais, komentuodama situaciją dėl pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatų šildymui trečiadienį sakė Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė.

„Kartais ministrai pasielgia neatsakingai, kartais ir pats premjeras pirma pasako, ką jie padarys, o po to tik pradeda derinti su koalicijos partneriais. (...) Aš sakiau tą ir koalicijos pasitarime – esame parlamentinė valstybė, parlamentarai atsakingi prieš savo rinkėjus, o Vyriausybė yra skiriama parlamento. Tai Vyriausybė kartais užsimiršta ir tampa aukščiau parlamento. Reikia daugiau kalbėtis, laiku pateikti skaičiavimus ir analizes, ir nebus jokios problemos“, – Žinių radijui sakė Seimo pirmininkė.

Jos teigimu, dar ne viskas padaryta siekiant, kad šilumos kainos vartotojams neaugtų ir tinkamai veiktų kompensavimas.

„Mūsų pagrindinis tikslas – kad nedidėtų šilumos kaina ir kad būtų užtikrintas tinkamas kompensavimo mechanizmas. Kaip vakar dar kartą išsiaiškinome su socialinių reikalų ir darbo ministre, ne visai suprato vieni kitus Vyriausybėje, nes šis, kuris buvo patvirtintas, ne pilnai dengia – jis nėra tiesiogiai susijęs su PVM lengvatos naikinimu, taip pasakysiu. Todėl dar darbo yra ir dar turime laiko. (...) Iš esmės reikia iš naujo atlikti pilnus skaičiavimus“, – kalbėjo L.Graužinienė.

Vyriausybė, pritarusi 2015 metų biudžeto projektui ir pateikusi jį Seimui, siūlo panaikinti 9 proc. PVM lengvatą šildymui ir teigia, kad socialiai remtinų žmonių kompensacijoms biudžete numatyta 168 mln. litų.

Dabar 9 proc. PVM lengvata šildymui galioja tik iki šių metų pabaigos. Standartinis tarifas yra 21 procentas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių