Quantcast

L. Graužinienė apie premiją V. Landsbergiui: viskas konservatorių rankose

  • Teksto dydis:

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė sako, jog norint Seimui dar kartą pateikti balsuoti siūlymą Laisvės premiją skirti Vytautui Landsbergiui, paprasčiausia tą būtų padaryti Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos atstovės Irenos Degutienės teikimu.

Seime nepritarus Laisvės premijos komisijos siūlymui apdovanoti pirmąjį faktinį Lietuvos vadovą po nepriklausomybės atkūrimo V.Landsbergį, nutarimo projektas buvo grąžintas tobulinti iniciatoriams. Pasak L.Graužinienės, ant pirminio dokumento buvo komisijos pirmininkės I.Degutienės parašas, todėl būtent ji galėtų nutarimo projektą grąžinti į posėdžių salę su nedideliais pakeitimais, ir dėl jo būtų balsuojama.

„Seimui nepritarus  ir grąžinus iniciatoriams tobulinti, tobulinti tą Seimo nutarimą gali tas, kas pasirašė Seimo nutarimo projektą, kurį teikė. Pasirašė I.Degutienė ir viskas dabar yra TS-LKD rankose, ir pirmiausia I.Degutienės rankose. Jei ji nutarimo projekte pakeis nors vieną žodį, kažką neesminio, užregistruos naują projektą su ta pačia komisijos išvada, pagal Seimo statutą jis turi būti įtrauktas į darbotvarkę ir balsuojama. Tai yra pats trumpiausias ir paprasčiausias kelias“, - trečiadienį Žinių radijui sakė L.Graužinienė.

„Be abejo, gali dar kartą susirinkti komisija, bandyti redaguoti, teikti naują projektą, galbūt teisiškai irgi įmanoma, bet pagal Seimo statutą Seimo nutarimą gali patobulinti tas, kas pasirašęs, o yra pasirašusi I.Degutienė“, - pridūrė parlamento vadovė.

Praėjusią savaitę Seimas valdančiųjų balsais atmetė Laisvės premijos komisijos siūlymą premiją skirti V.Landsbergiui. Po šio sprendimo dauguma komisijos narių iš jos pasitraukė, komisija subyrėjo. Balsavimo metu Kinijoje buvęs premjeras valdančiųjų socialdemokratų lyderis Algirdas Butkevičius grįžęs paragino iš naujo svarstyti Laisvės premijos skyrimą buvusiam pirmajam faktiniam atkurtos nepriklausomos Lietuvos vadovui V.Landsbergiui.

Seimo opozicijos lyderis konservatorių frakcijos seniūnas Andrius Kubilius tuo tarpu teigia abejojantis, ar socialdemokratai įsiklausys į premjero raginimą ir pakeis savo nuomonę. Vienas jų - Seimo vicepirmininkas Algirdas Sysas pareiškė nematąs priežasčių keisti skeptišką poziciją dėl premijos skyrimo V.Landsbergiui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Faktas

Faktas portretas
graužinienė nusprendė kaip tikra kolchozo buhalterė. Pirma tegul atstato komisiją tai premijai svarstyti. Tikra ančiasnapis, net čia nesiorentuoja. Dar ji mus savo bukumu pajuokins.

JO

JO portretas
Ir iki šiol vagia tie salamakinai

Bijūnas

Bijūnas portretas
Viskas prasidėjo, kai Landsbergis neatsargiai pasakė: "Seimo nariai lobsta!". Kilo baisus triukšmas iš abiejų pusių - kairiųjų ir dešiniųjų, paskui ėmė loti žiniasklaidos šunys ir nieko nesupratę maži šuneliai. Landsbergį tąkart nutildė, bet seimūnai kerštauja iki šiol.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių