Quantcast

L. Balsys Seimo salėje pričiuptas girtas, įpūtė 1,82 prom.

Įtarimų dėl girtumo sulaukusiam Seimo nariui Linui Balsiui į parlamento rūmus Seimo vadovybė norėjo kviesti policiją.

Tai žurnalistams patvirtino Seimo pirmoji vicepirmininkė Rima Baškienė. Anot jos, jei pasitvirtins, kad parlamentaras yra neblaivus, jam gresia apkalta.

L. Balsys ketvirtadienį žurnalistams sutiko pasitikrinti alkoholio tikrintuvu ir pripūtė 1,82 prom. alkoholio.

„Žinau, kad jis savanoriškai sutiko papūsti į alkotesterį ir pripažįsta turbūt tą normą, kad ji negalima. Mes besąlygiškai turėtume neleisti ir turėtų jis nedirbti tokiu metu“, – apie situaciją žurnalistams sakė Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.

Kartu jis pabrėžė, kad reikia ieškoti būtų, kaip padėti parlamentarui, nes alkoholizmas esanti liga.

Tuo pačiu alkoholio tikrintuvu sutiko pasitikrinti ir parlamentarė Aušra Maldeikienė, jai prietaisas parodė 0 promilių.

L. Balsys žurnalistams prisipažino į Seimą atvykęs automobiliu. Jis nepripažino, kad yra girtas ir teigė, kad tikrintuvas greičiausiai yra sugedęs.

Netrukus po to Seimo narys iš parlamento dingo, jo padėjėja žurnalistams sakė, kad jis išvyko, tačiau ji negalėjo pasakyti, ar jis pats vairavo mašiną.

L. Balsiui išvykus, policijos pareigūnų nutarta kol kas nekviesti.

Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkė Rita Tamašunienė ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė vylėsi, kad L. Balsys daugiau neblaivus nebus Seime ir jo nediskredituos.

„Galbūt tai vienkartinis atveji ir jis skirs dėmesį savo sveikatai, jeigu yra priklausomybė“, – svarstė ji.

Pasak R. Tamašunienės, kad būtų pradėta apkalta Seimo nariui, reikėtų fiksuoti šiurkštų Konstitucijos pažeidimą.

Pripūtė 1,82 promilės ir pats išvairavo?

Policija tikrina Vadovybės apsaugos departamento (VAD) budėtojų perduotą informaciją, jog Seimo narys L. Balsys ketvirtadienį iš parlamento išvyko savo automobiliu, kaip manoma, neblaivus.

Vilniaus Vyriausiojo policijos komisariato atstovas Paulius Radvilavičius informavo, kad komisariatas 12.12 val. gavo pranešimą iš VAD budėtojų dalies, jog prieš vidurdienį L. Balsys išvyko iš Seimo rūmų automobiliu „VW Caddy“. Įtariama, kad jis gali būti neblaivus.

Policija nurodo šiuo metu dar tikrinanti gautą informaciją.

L. Balsys ketvirtadienį žurnalistams sutiko pasitikrinti alkoholio tikrintuvu ir pripūtė 1,82 prom. alkoholio. Seimo Pirmininkas Viktoras Pranckietis žurnalistams teigė, kad esant tokioms aplinkybėms L. Balsiui neturėtų būti leista dirbti.

Kaip BNS informavo Seimo pirmininko pavaduotoja R. Baškienė, policijai informacija perduota V. Pranckiečio pavedimu. Ji teigia, kad Seimo filmavimo kameros užfiksavo, kaip parlamentaras vidiniame Seimo kieme sėda į savo automobilį – kad jame būtų kitas asmuo, kuris vairuotų automobilį, anot R. Baškienės, neužfiksuota.


Šiame straipsnyje: Linas Balsysalkoholis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Hm

Hm portretas
Vienareiksmiskai, Balsys girtas,, sako vartojo vaistus, butu pats daves krauja, kad issklaidtu abejones,, pasijuto blogai, isvairavo? Blogai jauciantis negalima vairuoti , juolab, kai iputei i alkotesteri, nors ir "nepatikima". Tegu kraunas lagaminus, jo dienos seime suskaiciuotos.

mindaugas.

mindaugas. portretas
Butu darbininkas-islektu is darbo.O kaip suda is sudo ismesti?

KEMBRIKAS

KEMBRIKAS portretas
Man atrodo ,kad priimant istatymus seime reiktu visus patikrinti ,del priklausomybiu ,nemaisytu ir psichika prazuonduoti.
VISI KOMENTARAI 32

Galerijos

Daugiau straipsnių