Quantcast

Kultūrinę spaudą ministras maitina pažadais

  • Teksto dydis:

Kultūros ministras Šarūnas Birutis žada, jog valstybės paramos nesulaukianti ir protestuojanti kultūrinė spauda, atlikus visas reikiamas procedūras, pinigus gaus po kiek daugiau nei mėnesio.

Ministras pažymėjo, jog penktadienis yra paskutinė diena, kuomet kultūrininkai gali teikti paraiškas Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondui (SRTRF) - jos bus vertinamos apie mėnesį.

„Labai pasistengus (...) pasirašius sutartis, praktiškai, galėtų pasiekti ir pinigai - aš galvoju, kad užtruks truputį virš mėnesio, tad kovo viduryje išeitų“, - BNS sakė ministras, paklaustas, kada parama galėtų pasiekti kultūrininkus.

Šį klausimą jis teigia ketvirtadienį aptaręs su SRTRF vadovu Gintaru Songaila - svarstyta, kaip procedūras galima būtų sutrumpinti.

Sausį paramos nesulaukę kultūrinės spaudos atstovai prie Vyriausybės buvo surengę protesto akciją, kurios metu siekdami atkreipti dėmesį į biurokratinėse procedūrose įstrigusį paramos skyrimą kasė ir nešiojo sniegą iš vienos krūvos į kitą.

Š.Birutis tuomet aiškino, kad pernai pasikeitus Visuomenės informavimo įstatymui, teko keisti Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondo konkurso nuostatus, juos turėjo parengti pats fondas, o svarstyti privalėjo du Seimo komitetai, pritarti Kultūros ministerija, galiausiai - Vyriausybė.

SRTRF duomenimis, Lietuvoje valstybės paramą pernai gavo 17 kultūros ir meno leidinių, tarp jų mėnraštis „Metai“, savaitraščiai „Literatūra ir menas“, „Šiaurės Atėnai“, leidiniai „7 meno dienos“, „Kinas“ ir kiti. Iš viso šiems leidiniams paskirstyta 450 tūkst. eurų. Kultūros ministras pripažįsta, kad didžiausių problemų dėl vėluojančios valstybės paramos patiria kultūrinė spauda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių